Banes Motor České Budějovice
16.04.2020, Denisa Józsová

Nejlepší hokejista Chance ligy? Budějovický kapitán Pavel Pýcha!

Manažeři týmů z Chance ligy hlasovali o nejlepších hráčích sezóny. Celkově se rozdávalo šest cen a České Budějovice zvítězily hned ve třech z nich! Cenu pro nejlepšího hráče sezóny i pro nejlepšího obránce získal kapitán Motoru Pavel Pýcha. Václav Prospal naopak získal cenu pro nejlepšího trenéra letošního ročníku Chance ligy.

Cena Tomáše Zelenky – PAVEL PÝCHA (Motor)

Není hráče, který by si cenu pro nejlepšího hokejistu Chance ligy zasloužil více. Pavel Pýcha totiž z pozice obránce překonal rekord v počtu bodů získaných obráncem v základní části už ve čtyřicátém kole, ale ani poté českobudějovický kapitán nepolevoval. Nakonec naskočil do padesáti sedmi zápasů, ve kterých získal fantastických 60 bodů za třináct branek a čtyřicet sedm asistencí. A volba manažerů byla celkem jasná. Na první místo zařadilo Pavla Pýchu hned deset ze šestnácti manažerů. Spolu s ním ještě v této kategorii soutěžili Daniel Voženílek, který se stal nejlepším útočníkem sezóny, a Petr Kafka z Frýdku-Místku, jenž byl nejproduktivnějším hokejistou celé Chance ligy.

Nejlepší obránce – PAVEL PÝCHA (Motor)

Tady už bychom se museli znovu opakovat. Zkrátka Pavel Pýcha letos prožil úžasnou sezónu, na kterou rozhodně jen tak nezapomene. Jako třiadvacetiletý obránce bořil rekordy a jako velmi mladý kapitán dovedl České Budějovice až do extraligy. V únoru oslavil čtyřiadvacáté narozeniny. Následně už se odehrálo jen pár zápasů, načež Motor postoupil do nejvyšší soutěže. Opravdu nezapomenutelná sezóna pro českobudějovického odchovance. Spolu s ním ještě o cenu nejlepšího obránce soutěžili Patrik Husák a Dušan Žovinec. Pýcha však vyhrál naprosto jasně, hlasovalo pro něj čtrnáct ze šestnácti manažerů.

Nejlepší trenér – VÁCLAV PROSPAL (Motor)

Václav Prospal se do Českých Budějovic vrátil dvěma roky a tehdy řekl: „Věřím, že nás v tom fandové nenechají a budou stát za tím, co chceme a co si přejeme. Já za sebe můžu slíbit, že do toho dám všechno. Tak, jak jsem to dělal i jako hráč." Po dvou letech jeho kormidlování se to povedlo, Jihočeši postoupili do extraligy. A to navíc ve velkém stylu! Motor ligu opanoval o neskutečných čtyřicet čtyři bodů před druhým Přerovem. Jen čtyřikrát v sezóně nezískali hokejisté z jižních Čech ani bod, naopak ve čtyřiceti devíti případech odešli ze zápasu se třemi body. Václav Prospal chtěl po všech vždycky maximální nasazení, pokud to někdo nesplňoval, skončil na tribuně. V tu chvíli bylo jedno, jestli je daný hráč hvězdou týmu, pokud nevydal ze sebe maximum, nehrál. Na druhé místě se umístil přerovský Vladimír Kočara a na třetím vsetínský Jiří Dopita.

Nejlepší brankář – Lukáš Klimeš (Přerov)

Tady českobudějovickému celku pšenka nekvetla, přestože v nominaci o nejlepšího gólmana byl jihočeský Milan Klouček. Jenže Lukáš Klimeš už druhým rokem po sobě předváděl v druhé nejvyšší hokejové české soutěži fantastické výkony. Do statistik si z dvaceti sedmi zápasů připsal jednadvacet výher. K tomu měl skvělou úspěšnost, která se zastavila na 94,22 procentech! K tomu obdržel tento gólman, jenž byl hlavní postavou přerovského umístění, 1,66 gólů. Nikdo neměl lepší čísla. Ve všech statistikách byl až za ním Milan Klouček, který nakonec v anketě obsadil dělenou třetí pozici.

Nejlepší útočník – Daniel Voženílek (Litoměřice)

Anketa, ve které se rozhodovalo o tom, kdo bude útočníkem sezóny, se jako jediná obešla bez zastoupení českobudějovického hráče. Této ankety se účastnili Daniel Voženílek, Petr Kafka a Martin Kadlec. Tím nejlepším se nakonec stal prvně jmenovaný, který letos zapsal šedesát čtyři bodů za dvacet dva branek a dvaačtyřicet asistencí.

Nejlepší junior – Vojtěch Střondala (Litoměřice)

Zde už českobudějovický tým měl své zastoupení. O tuto pomyslnou trofej bojoval Ivan Lytvynov, který přišel do Motoru před touto sezónou. Mladý obránce si vybojoval pevnou pozici v týmu vedeném Václavem Prospalem a Alešem Totterem. A rozhodně nepředváděl vůbec špatné výkony! Vždyť si v šestačtyřiceti utkáních připsal dvacet čtyři bodů, a navíc do poslední chvíle bojoval o účast na mistrovství světa do dvaceti let. Avšak ani to na vítězství v této anketě nestačilo. Nejlepším juniorem se stal Vojtěch Střondala, který si zahrál i patnáct utkání za Kometu v této sezóně.

All-Star tým Chance ligy

Lukáš Klimeš - Pavel Pýcha, Patrik Marcel – Tomáš Šmerha, Roman Pšurný, Daniel Voženílek.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice