Banes Motor České Budějovice
10.05.2022, Adam Černý

Nasbíral jsem spoustu zkušeností, které chci zúročit, hlásí navrátilec Ondřej Kachyňa

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Téměř dva roky uplynuly od doby, kdy Ondřej Kachyňa odehrál poslední utkání v dresu českobudějovického Motoru. Teď se čtyřiadvacetiletý obránce vrací zpátky na jih Čech s jasným cílem, vybojovat si stabilní místo v kádru trenéra Jaroslava Modrého.

Ondřej Kachyňa započal uplynulý ročník v dresu prvoligového Kolína, kde stihl nasbírat jedenadvacet startů. Na konci listopadu však přišla změna napříč první ligou, kolínský dres totiž vyměnil za ten jihlavský, kde prožil úspěšný zbytek sezony. S jihlavským celkem dokráčel až do baráže o extraligu, kam sice Dukla nepostoupila, ale Kachyňa ano, když si vysloužil v Motoru nový kontrakt.

Po téměř dvou letech se vracíte zpátky na místo činu. Jaký je to pocit?
Já jsem za to moc rád. České Budějovice beru za svůj domov. S přítelkyní a pejskem zde trávíme hodně času, takže jsem rád, že můj návrat nastal.

Kdy se poprvé začala zjevovat možnost, že byste se vrátil do týmu?
V průběhu celé sezony jsme byli v kontatku. Finální jednání probíhala ke konci základní části, kdy byl projeven zájem a domluvili jsme se na smlouvě.

S Jihlavou jste prožil vydařený ročník, ovládli jste druhou nejvyšší soutěž. Sezona se jinak než kladně zřejmě hodnotit nedá.
Určitě. Pro nás to byl také obrovský úspěch, podobný jako pro Motor. Nikdo nám moc nevěřil, před play-off jsme nebyli takovými favority, odešli nám nějací klíčoví hráči. I tak jsme se s tím ale poprali a dokráčeli po vcelku dlouhé cestě k vítězství ve druhé nejvyšší soutěži. Bohužel se nám akorát nepodařilo přejít přes Kladno a posunout se výše.

V průběhu sezony jste se přesunul z Kolína právě do Jihlavy. Byl to pro vás ten pověstný zlom sezony?
Pro mě osobně rozhodně. Byl jsem rád za tu příležitost. Od začátku jsme si sedli s týmem a trenéry, najednou ta sezona pro mě začala probíhat úplně jinak.

Prošel Ondřej Kachyňa jako hráč nějakým vývojem v posledních dvou letech, kdy vás fanoušci českobudějovického celku neměli moc na očích?
Já si myslím, že se snažím hrát hokej. Nebojím se zapojit do útoku, tak zvládám obrannou činost. Když je potřeba přitvrdit a zastat se spoluhráčů, tak se rád zastanu.

S jakými cíli se vůbec vracíte zpět na jih Čech?
Cíle jsou vždycky nejvyšší. Hlavní je postoupit s týmem co nejdále. Myslím si, že tento rok udělali kluci super sezonu, na to bychom chtěli navázat. Doufám, že to dopadne nejlépe jak může. Co se týče osobních cílů, tak já vždycky říkám, že chci být takovým členem, který bude opravdu platný pro tým. Takové jsou moje cíle.

Sledoval jste Motor i nadále, i když jste nebyl členem týmu?
Sledoval jsem Motor často, vždycky jsem jim fandil. V uplynulé sezoně to byl obrovský úspěch, asi to nikdo moc nečekal, že to dopadne, až takto úspěšně. Tým se v průběhu sezony zocelil tak, že si došel pro krásné třetí místo. Jak říkám, byl to obrovský úspěch.

Poprvé okusíte nejvyšší soutěž. Jak se na to těšíte? Budete mít zřejmě výhodu, že jste si prošel baráží právě proti extraligovému Kladnu
Určitě se těším. Kladno bylo těžkým soupeřem. Ke konci sezony měli dobré výsledky i v nejvyšší soutěži. Já si myslím, že jsme odehráli baráž s týmem, který kdyby hrál podobně jako na konci celou sezonu, tak může hrát ve středu tabulky. Nasbíral jsem spoustu zkušeností, které chci zúročit v příští sezoně.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice