Banes Motor České Budějovice
14.07.2021, Petra Bicková

Motoráčtí ženiši. Kdo vstoupí do nové sezóny jako čerstvě ženatý?

Příprava na následující ročník extraligy je v plném proudu. Někteří hráči ale kromě přípravy na novou sezonu měli také plné ruce práce s přípravami na svatbu. Kdo z hráčů si řekl se svou milou ano?

Své ano si 5. července řekl Adam Raška (na fotkách) se svou manželkou, kteří se zasnoubili po deseti letech vztahu. „Žádost o ruku proběhla na hradbách Štramberské Trúby v blízkosti našeho rodného města Kopřivnice,“ prozradil Raška. Po devítiletém vztahu se oženil také Jan Štencel, který se zeptal své přítelkyně na originálním místě, a to ve vinném sklepě v Zaječí při soukromé degustaci. Nová posila Petr Šenkeřík požádal svou drahou polovičku na chatě v Adršpašských skalách: „Jeli jsme tam ještě s mým kamarádem a bývalým spoluhráčem Martinem Kohoutem a jeho přítelkyní, Martin mi s tím trochu pomohl,“ přiznal se smíchem Šenkeřík. Šlo ale pouze o organizační pomoc. „Na jedné cestě v Adršpašských skalách jsem potřeboval, aby zvolili jinou trasu a my mohli mít trochu soukromí,“ dodal Šenkeřík. Posledním novopečeným motoráckým ženichem je Martin Hanzl, který se vyslovil na večerní procházce po Praze, kde mu jeho partnerka odpověděla ano.

Jaké místo motoráčtí ženiši zvolili? Hanzlovi byli oddáni ve Velkém Březně u Ústí nad Labem. Šenkeříka pohostil kamarád v obci Trnava nedaleko Zlína. Adam Raška pozval svatebčany na úpatí Beskyd do Villy 603 u lesa na okraji města Příboř. V Těšínském Slezsku ve městě Těrlicko vstoupili do svazku manželského Štencelovi.

V počtu hostů na veselce vítězí Adam Raška, který měl celkem 70 lidí. Martin Hanzl a Jan Štencel pozvali na svůj velký den 50 osob a na počet hostů nejskromnější svatbu měl Petr Šenkeřík se 30 hosty.

Mnoho novomanželů už zapomíná na tradice, které jsou se se svatebním dnem spojeny. To se však nedá říct o hokejistech Českých Budějovic, jelikož zvyky dodrželi. „Tradice byly skoro všechny. Rozbití talíře a jeho zametání, přenesení přes práh, házení kytice i společné jezení polévky,“ prozradil Jan Štencel. Naproti tomu Petr Šenkeřík plánoval jednoduchou svatbu bez tradic, to mu ale nebylo dovoleno: „Kamarád, u kterého se svatba konala, nám společně s našimi přáteli nachystal spoustu překvapení a dodržely se všechny tradice, které ke svatbě patří. Největší úspěch ale měla cimbálovka,“ doplnil Šenkeřík. Adam Raška také okusil pár tradic jako třeba polévku z jednoho talíře. „Ale ne zcela všechny tradice jsme stihli,“ doplnil se smíchem Raška. I Martin Hanzl dodržoval tradice a zároveň si vyzkoušel netradiční výměnu rolí. Manželka střílela na branku a urostlý útočník musel tančit, jelikož si vzal profesionální tanečnici ve streetdance. „Bylo to dost zábavné,“ zhodnotil své taneční umění Hanzl.

Jak hráči hodnotili svůj velký den? „S manželkou a všemi svatebními hosty jsme si to moc užili. Byl to nezapomenutelný den,“ hodnotí svůj svatební den Raška. „Užili jsme si to moc, užasní lidé, skvělá rodina a báječní přátelé nám ten den udělali opravdu kouzelný,“ libuje si Jan Štencel. „Byl to skvělý den, na který budeme vzpomínat. Bohužel utekl hrozně rychle,“ povzdechl Martin Hanzl.

Martin Hanzl ukázal své taneční vlohy

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....