Banes Motor České Budějovice
04.05.2021, Tisková zpráva

Motoráci, děkujeme! Permanentkáři pomohli zachránit sezonu

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Pandemie covidu-19 brutálně zasáhla rozpočet Motoru v uplynulé sezoně. Místo důvodně očekávaného příjmu ze vstupného kolem 30 milionů korun to po vládním zákazu účasti na hromadných akcích vypadalo na prázdné ruce. Naštěstí se ale za MADETA MOTOR České Budějovice nevídaným způsobem postavili jeho nejvěrnější fandové - permanentkáři. Kolik z nich se vzdalo svého nároku na kompenzaci, kolik dalších si koupilo speciální odznaky a další informace najdete v článku.
Motor měl před uplynulou sezonou vydáno přes 4600 permanentních vstupenek, a to ještě nebyly vydány permanentky pro hráče A týmu, hráče a trenéry mládeže či veterány, těchto permanentek by bylo ještě přes 400 kusů. Není divu, na Tipsport extraligu se po sedmi dlouhých letech v podpalubí fandové náramně těšili. Bohužel, restrikce způsobily, že většina z těchto fandů viděla naživo maximálně jeden nebo dva domácí zápasy. Podařilo se sice vyjednat možnost sledování zápasů po internetu pro permanentkáře zdarma (a fandové Motoru tento benefit využívali nejvíce ze všech v extralize!), ale to pochopitelně není totéž, jako fandit v Budvar aréně.

Nárok na kompenzaci za permanentky měla většina držitelů sezónní vstupenky a je naprosto pochopitelné, že zejména lidé postižení pandemickými opatřeními počítají každou korunu. Na základě žádostí nakonec bude kompenzováno 1557 permanentek. To ale zároveň znamená, že více než 3000 permanentkářů se nároku na kompenzaci vzdalo!!! Ano, čtete správně, v uplynulé sezoně měl Motor více než tři tisícovky permanentkářů, přestože na hokej nikdo chodit nemohl!

Klub se při žádosti o zvážení ponechání prostředků za permanentky zavázal, že každého, kdo se vzdá kompenzace a vyplní příslušný formulář, uvede jmenovitě na zápasovém dresu pro ročník 2021-22. A také slíbil, že pokud takových fanoušků bude alespoň 70 %, dostane každý takový fanoušek svůj vlastní dres pro následující sezonu. Podle výše zmíněných čísel se dá snadno dopočítat, že nároku na kompenzaci se vzdalo cca 67 % fanoušků. Cíl tak sice těsně naplněn nebyl, ale... "Podpora, jakou nám fandové tímhle způsobem vyjádřili, je úžasná a naprosto přesáhla naše nejodvážnější odhady. I když nakonec nebyla naplněna podmínka, ke které jsme se zavázali, my náš slib přesto splníme a každý, kdo se prostřednictvím formuláře vzdal své kompenzace za permanentku, dostane od klubu dres pro následující sezonu," sdělil radostnou novinku generální manažer Stanislav Bednařík.

O definitivní podobě dresů pro ročník 2021-22 bude jako obvykle jasno až na konci srpna, my ale už předtím spustíme formulář, díky němuž si každý takový fanoušek bude moci vybrat velikost, číslo a jméno na svůj dres. Ty pak začneme v září vyrábět a budeme je rozdávat během speciálního děkovného zápasu, který plánujeme během října.

Všichni pochopitelně věříme, že následující sezona bude lepší jak sportovně, tak divácky. Čeká nás ale spousta práce a finanční náročnost příští sezony nebude o nic menší. Jsme moc rádi, že fandové využili možnosti zakoupit si jako podporu speciální odznak "My tu pořád jsme", momentálně to představuje pomoc pro klub ve výši přes 280 000 korun. Tato možnost podpory stále trvá a budeme moc rádi, pokud ji ještě využijete. Rozhodli jsme navíc, že tento odznak jako dárek obdrží každý, kdo se částečně vzdal svého nároku na kompenzaci permanentky a takových fanoušků bylo také téměř 400. I této podpory si pochopitelně ohromně vážíme.

Všichni permanentkáři budou mít i nadále rezervované své místo v hale. Prodej permanentek chceme spustit co nejdříve, už během května. Věříme, že vás bude opět více, než v sezoně předchozí. Nic by nám neudělalo větší radost!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....