Banes Motor České Budějovice
před 2 dny, Michal Špírek

Motor v sobotu vyzve německého mistra

Energie AG Motor Cup zakončí střetnutí Motoru s Eisbärenem Berlín. Utkání začíná v sobotu od 17:00. Vstupenky na zápas jsou k dispozici online ZDE, popřípadě je bude možné zakoupit na pokladně od 15 hodin v den zápasu. Nezapomeňte, že můžete vydražit dresy z přípravy pro dětský fond UNICEF!

Eisbären porazil ve druhém zápase českobudějovického turnaje Kärpät 4:2. S finským soupeřem prohrával v Budvar aréně 0:2, pak ale předvedl povedený obrat. Ustál i kritickou situaci v závěru utkání, kdy Oulu hrálo v šesti proti čtyřem. Berlín ale přesto dokázal nasměrovat puk do opuštěné brány soupeře a definitivně rozhodl.

Motor tak má i přes uvodní prohru s Oulu šanci ještě zabojovat o druhé nebo dokonce první místo v turnaji, v obou případech by ale musel zvítězit nad Němci o více branek (pro druhé místo minimálně o tři).

České Budějovice se utkaly s berlínským soupeřem naposledy v srpnu roku 2012 v rámci European Trophy, Němci tehdy vyhráli v Budvar aréně 2:1. Perličkou je, že pamětníkem utkání je Roman Vráblík, který tehdy nastoupil v domácí obraně.

Sestava Berlína ze zápasu s Oulu: Hildebrand (Stettmer) – Müller, Wissmann (C); Galipeau, Reinke; Geibel, Mik; Kaiser, Nowak – Noebels (A), Boychuk (A), Pföderl; Hördler, Byron, Ronning; Tiffels, Fontaine, Bergmann; Schäfer, Wiederer, Veilleux – Trenér: Serge Aubin.

Eisbären Berlín je nejúspěšnějším německým týmem. Z posledních dvaceti sezón hned desetkrát získal titul. V DEL se mu zadařilo i v uplynulém ročníku, ve finále porazil Bremerhaven 4:1 na zápasy. Klub se tak kvalifikoval do Ligy mistrů, v úvodní fázi soutěže se utká s Växjö, Osvětimí, Pardubicemi, Spartou, Fribourgem a na závěr vyzve dánské Sonderjyske.

Na soupisce mají Eisbären hned několik zámořských hráčů, jeho nejproduktivnějšími hráči v uplynulé sezóně ovšem byli dva domácí hráči, Marcel Noebels a Leo Pföderl. Následoval je Kanaďan Zach Boychuk (55 bodů v 66 zápasech), čtrnáctka draftu do NHL z roku 2008. Všichni tři budou pokračovat v berlínském dresu i v nadcházející sezóně. Naopak hrát proti Motoru nebude posila německého mistra, kanonýr Liam Kirk, který aktuálně hájí britské barvy v kvalifikaci na olympijské hry.

Sociální sítě

Dnes hrajeme ! | Turnaj zakončíme utkáním proti německému mistrovi Eisbärenu Berlín ??! Začínáme v 17:00??.

Na úvod turnaje došlo také k čestnému vhazování, kterého se ujala paní primátorka města Dagmar Škodová Parmová spolu s výkonnou...

A v sobotu znovu na hokej! Od pěti hodin změříme síly s německým mistrem Eisbären Berlin.

×
×
Dnes v 13:00 | U20
HC Škoda Plzeň
Motor České Budějovice