Banes Motor České Budějovice
27.12.2020, Jiří Michal

Motor v charitativním zápase pro Bazalku vyzve Karlovy Vary

Rychle zapomenout na sobotní neúspěch v Brně a zkusit vše napravit v následujícím utkání proti Karlovým Varům. Tak zní aktuální úkol celku Václava Prospala. A při tom se ještě Motor pokusí pomoci dobré věci. Letos Jihočeši proti Karlovým Varům ještě nedokázali bodovat, dvakrát podlehli o jediný gól. Utkání startuje v pondělí od 17:30 a vy jej můžete sledovat buď prostřednictvím streamu na Hokejce zde, popřípadě textový komentář najdete tady.

HC ENERGIE KARLOVY VARY

Karlovarská Energie neměla tak oslnivý vstup do sezony, ovšem po restartu soutěže se Energie zařadila mezi nejlepší celky tabulky. Pětizápasová a šestizápasová série, které přišly hned po sobě, vynesla svěřencům Martina Pešouta aktuální páté místo. Na svém kontě mají Karlovarští 44 bodů ze 23 odehraných zápasů. Velkou zbraní celku jsou třetí třetiny, kdy hráči Karlových varů již několikrát dokázali smazat několikanásobné gólové manko.

Vůdcem kabiny je David Kaše, který nadále zůstává s týmem, ačkoliv je hráčem Philadelphie. Na svém kontě má již 19 bodů zásluhou 5 přesných tref a 14 gólových přihrávek. Druhý hráč ze zámoří s podobným osudem, Jakub Lauko, nasbíral bodů osm (4+4). Devět branek již vstřelil Jakub Flek, díky čemuž aktuálně drží označení nejlepší střelec týmu. Jedničkou Energie v brankovišti je Filip Novotný, který disponuje 91,56% úspěšností a průměrem 2,62 obdržených branek na zápas. Záda by mu měl krýt sedmnáctiletý Patrik Hamrla, jelikož Jan Bednář odletěl na MS juniorů do Kanady. Hamrla letos zasáhl do dvou utkání, ve kterých kryl 87,88 % střel soupeře a průměrně obdržel 3,20 branky na zápas.

Naposledy se Karlovy Vary představily na ledě Sparty a na toto utkání určitě jen tak nezapomenou. Na začátku poslední periody Energie prohrávala již 0:4, ovšem díky skvělému ofenzivnímu tlaku dokázali hosté zvítězit brankou v prodloužení, kterou vstřelil právě David Kaše.

Sestava Karlových Varů ze zápasu se Spartou (23. 12.)

F. Novotný – M. Rohan, D. Mikyska (A), Graňák, Weinhold, Pulpán, Zábranský – Jiskra, Hladonik, D. Kaše – Flek, O. Beránek, T. Mikúš – Lauko, Koblasa, Černoch – Kohout, Redlich, Skuhravý – Vondráček.

Z tábora Motoru

Ačkoliv to vypadalo, že Motor se začíná zvedat, zápas proti Kometě všechny naděje na lepší zítřky rapidně zhoršil. Českobudějovičtí se nadále drží na posledním místě tabulky se ziskem 13 bodů. Vzhledem k blížící se polovině sezóny je již opravdu potřeba, aby svěřenci Václava Prospala začali bodovat pravidelně.

Pavel Pýcha si připsal proti Kometě další dva body, což z něj stále dělá nejproduktivnějšího hráče Motoru. Dotáhl se dokonce gólově na Martina Nováka, přičemž oba dva mají na kontě pět branek a dělí se o pozici nejlepšího střelce.

„Pevně doufám, že po té prohře na Kometě přijde naše reakce a proti Varům zvítězíme za tři body, což považuji za nejlepší omluvu našim fanouškům za ten poslední výkon. Zítra nastoupí poprvé také Matěj Toman, který se vrátil z Edmontonu, kde se nevešel na soupisku národního týmu do dvaceti let,“ sdělil před utkáním asistent trenéra Aleš Totter.

Sestava Motoru ze zápasu s Kometou (26. 12.)

Patera – Plášil, Pýcha, Slováček, Vydarený, Lytvynov, Suchánek – Z. Doležal, Venkrbec, Forman – Michnáč, Gilbert, Karabáček – D. Voženílek, Jonák, Christov – Prokeš, Adamský.

Permanentkáři mají videopřenosy bezplatně

Permanentkáři Motoru mohou zápasy Motoru sledovat bezplatně na HokejkaTV.cz, a to až do doby, dokud se fanoušci nevrátí zpět na stadiony. Jak se přihlásit k přenosu najdete zde.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....