Banes Motor České Budějovice
15.10.2022, Adam Černý

Motor se za dohledu televizních kamer představí na ledě Karlových Varů!

Po týdenní odmlce se opět v neděli vrátí do extraligového kolotoče hokejisté českobudějovického Motoru. Svěřenci Jaroslava Modrého odstartují svůj venkovní dvojboj v Karlových Varech, kde budou chtít ukončit sérii sedmi porážek v řadě. Úvodní buly na západě Čech padne před kamerami ČT sport v 17:20.

O soupeři – HC Energie Karlovy Vary

Rozpoluplný start do sezony zažívá karlovarská Energie. Západočeši mají po osmi odehraných kolech na svém kontě jedenáct bodů a okupují jedenáctou příčku v tabulce. Ve své domácí KV aréně zatím nevyhrála Energie ani jeden duel, v této statisice je nejhorší v celé soutěži. Naposledy padly Karlovy Vary v pátek na domácím ledě s Vítkovicemi 4:5. Naopak Západočeši mají za sebou několik povedených duelů na hřišti těžkých soupeřů. Svěřenci trenéra Davida Bruka si odvezli body z ledů loňských finalistů Třince a Sparty, dále i z Mladé Boleslavi a ambiciózních Pardubic. Karlovarští těží z toho, že jejich soupiska se mezi sezonami moc nezměnila, tým je dlouho pospolu a jednotlivé vazby mezi hráči se projevují. Bodově nejvíce sezona zatím vychází Petru Koblasovi se sedmi kanadskými body. Za ním je šestibodový kapitán Tomáš Vondráček a pětibodový Jiří Černoch. Jedničkou v brankovišti je bezpochyby Štěpán Lukeš, jehož individuální statistiky sice nepatří ke špičce extraligy, ale šestadvacetiletý brankář již dokázal zapsat i jedno čisté konto, když vynuloval mladoboleslavské střelce. Statisticky se více daří Vladislavu Habalovi, jenž se dostal do branky třikrát a jeho průměrná úspěšnost zákroků přesahuje 91 %.

Sestava Karlových Varů z utkání s Vítkovicemi:

Lukeš – Plutnar, Bartejs, Dlapa, Bernad, Rohan, Půlpán, Mikyska – Kohout, Gríger, Rachůnek – Beránek, Černoch, Koblasa – Vondráček, Hladonik, Redlich – Kružík, Baláž, Jiskra

Z kabiny Motoru

Jihočeši půjdou do nedělního klání s jasným cílem, přerušit sérii porážek, která se vyšplhala už na číslo sedm. V posledních dvou duelech s pražskou Spartou a Vítkovicemi však Českobudějovičtí ukázali, že jejich výkony se zvedají. Ve zmíněném posledním ligovém duelu s Vítkovicemi zasypal českobudějovický celek Aleše Stezku sedmatřiceti střelami, ani to však na výhru nestačilo. Byla z toho prohra po nájezdech. „Hráli jsme velice kvalitní hokej. Ale nebyli jsme za to odměněni. Kluci se připravili, dělali správně detaily. Jenomže ten poslední krok, který by vedl k výhře, jsme udělat nedokázali. Učíme se to, všichni jako tým. Ale kluci už hrajou to, co chceme, pracujou tak, aby proti nám bylo těžké hrát. Teď ještě musíme najít cestu k tomu, jak zápas překlopit na naši stranu, “ nechal se slyšet hlavní trenér Jaroslav Modrý. „Prohry tam sice jsou, ale jak se Spartou, tak i s Vítkovicemi jsme hráli docela dobře. Pokud budeme takto pokračovat, tak se to musí zlomit a začneme zase vyhrávat, “ věří obránce Lukáš Doudera.

Sestava Motoru z utkání s Vítkovicemi:

Hrachovina – Štencel, Vráblík, Bindulis, Hovorka, Šenkeřík, Doudera, Šedivý – Dzierkals, Hanzl, Valský – Přikryl, Pech, Gulaš – Strnad, Vopelka, Tomeček – Chlubna, Toman, Karabáček.

Vzájemná utkání s Karlovými Vary z minulé sezony:

12. kolo Karlovy Vary– Motor 3:5

27. kolo Motor – Karlovy Vary 2:5

43. kolo Karlovy Vary – Motor 0:4

57. kolo Motor – Karlovy Vary 3:1

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....