Banes Motor České Budějovice
07.01.2023, Roman Kokoš

Motor se v dalším kole utká s Libercem

České Budějovice v novém roce zatím nebodovaly. Sérii nepříznivých výsledků bude chtít Motor zvrátit v 36. kole, v němž cestuje do Liberce. Ten se díky zlepšeným výsledkům v poslední době v tabulce pohybuje na sedmém místě. Souboj severu proti jihu startuje v neděli v 16 hodin.

Z kabiny Motoru

Poslední domácí zápas proti Vítkovicím se Motoru značně nepovedl. V utkání se mu nepodařilo vstřelit gól, což se mu stalo potřetí v letošní sezóně. Tým se neprosadil ani v přesilových hrách, které přitom byly ve vítězných zápasech po změně na trenérském postu klíčem k úspěchu. Nedostatečnou efektivitu zmínil na pozápasové tiskové konferenci i trenér David Čermák spolu s apelem na zlepšení herního projevu celého mužstva.

Tým stále nemůže využít schopností Michala Vondrky a Filipa Přikryla. Od posledního zápasu však nedošlo k rozšíření řad absentujících hráčů.

Sestava Motoru z posledního zápasu:

Strmeň (Hrachovina) – Vráblík, Štencel (A), Percy, Šenkeřík, Hovorka, Bindulis, Kachyňa – Gulaš (C), Pech (A), Čachotský – Valský, Hanzl, Dzierkals – Karabáček, Vopelka, Strnad – Tomeček, M. Toman, Koláček.

O soupeři - Bílí Tygři Liberec

Liberec se v posledních týdnech veze na vítězné vlně. V posledním kole se stejně jako před ním Motor představil na ledě Sparty. Ze zápasu, ve kterém v úvodu tahal za kratší konec, nakonec vydoloval všechny tři body. Na Spartě se s tím, jak zápas postupoval, začala projevovat únava z vánočního turnaje ve Švýcarsku. Od druhé třetiny přibývalo na domácí straně vyloučení a Liberec této výhody dvakrát využil. Ve třetí třetině pak rozhodl první útok hostů o tom, že Tygři vyhrají pátý zápas z posledních šesti, a naopak Sparta po šesti vítězných zápasech v řadě doma poprvé pod vedením staronového kouče Miloslava Hořavy tentokrát prohraje. Do utkání na liberecké straně naskočil jako sedmý bek i Jakub Šedivý, na podzim hostující v Motoru a náš jediný střelec v posledním vzájemném střetnutí pod Ještědem (doma pak Motor vyhrál přesvědčivě 4:1). Naopak chyběly opory Michael Frolík, Michal Bulíř a Ondřej Vitásek.

Dobrou formou se mohl v prosinci pochlubit Oscar Flynn, který je spolu se svým spoluhráčem z druhého útoku Janem Ordošem nejlepším střelcem svého týmu (12). Produktivitu týmu po pátečním představení vede Michal Birner. Nejofenzivnějším obráncem týmu je i dle bodování nepochybně Lotyš Balinskis hrající v prvním obranném páru s defenzivněji založeným Richardem Nedomlelem, jenž přišel v průběhu sezóny z Mountfieldu výměnou za Rosandiče. Druhým obráncem objevujícím se na přesilovce je T.J. Melancon. Brankoviště přesvědčivě hájí exbudějovický Petr Kváča, nejvytěžovanější gólman extraligy.

Sestava Liberce z posledního zápasu:

Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Kolmann, Štibingr, Šedivý – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Ordoš, A. Najman, Flynn – Vlach, Jelínek (C), Rychlovský – Jenčovský, Šír (A), Dlouhý.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....