Banes Motor České Budějovice
24.01.2022, Jiří Michal

Motor se před televizními kamerami může přiblížit čtvrtému místu

Oba celky, Motor a Plzeň, od sebe v tabulce dělí pouhé čtyři body, přičemž Jihočeši odehráli o dva duely méně. Není proto divu, že bitva o čtvrtou pozici bude ještě velmi napínavá v době, kdy do konce základní části zbývá Motoru odehrát sedmnáct utkání. Zápas na ledě Škody Plzeň startuje v úterý od 17:30 a vy jej můžete sledovat živě na obrazovkách ČT Sport.

Škoda Plzeň

Plzeňanům se v novém roce příliš nedaří. Poměrně již dlouhou dobu svěřenci Václava Baďoučka jsou zaparkováni v tabulce na čtvrté pozici. Z posledních šesti utkání si ale Škodovka připsala pouze jedinou výhru a její náskok na ostatní celky se značně zmenšil. Naposledy Indiáni nestačili v západočeském derby na karlovarskou Energii poměrem 4:5. Při pohledu do tabulky zjistíme, že Plzni dělají největší problémy defenzivní činnosti. Právě v počtu obdržených branek jsou plzeňští hráči čtvrtým nejhorším týmem z celé ligy.

Produktivita však nadále šlape vcelku slušně pod vedením Michala Bulíře, který má na svém kontě nejvíce bodů z celku (43). Zároveň nastřílel i nejvíce branek, konkrétně dvacet. Ve střeleckých statistikách mu sekunduje švédský forward Ludwig Blumstrand, který má o dva přesné zásahy méně. V brankovišti se největší trenérské důvěře těší Miroslav Svoboda, který nastoupil již ve 27 případech a disponuje průměrem 2,44 a úspěšností 92,06 %.

Z kabiny Motoru

Českobudějovičtí mají za sebou již dvě utkání od karantény. V pátek nejdříve svěřenci Jaroslava Modrého vyrazili do Chomutova, kde je čekalo utkání s Kladnem. I přes slušný začátek se ale nakonec Jihočechům body ukořistit nepodařilo. Nedělní pikantní utkání pak nabídlo zajímavou bitvu s Hradcem Králové, kterou musely rozhodnout až nájezdy a v nich se Motor ukázal jako lepší.

S Plzní se Motor utkal na konci loňského roku a připsal si druhé vítězství ze vzájemných utkání v sezoně. Celkově se již bude jednat o čtvrtý, poslední duel, který určí vítěze této minisérie.

„Musíme být stoprocentní od první minuty, Plzni nedat nic zadarmo. Ona je doma silná a především umí využívat početní výhody. Z toho pramení, že se musíme vyvarovat faulům a zbytečným chybám, které by nás oslabily,“ komentoval pro klubový web před utkáním Jaroslav Modrý. Na marodce nadále zůstávají Jindřich Abdul, Zdeněk Doležal a Miroslav Holec, kteří do úterního utkání s největší pravděpodobností nezasáhnou.

Vzájemné zápasy:
6. kolo: České Budějovice - Plzeň 3:4
Po bezbrankové první třetině se hosté ujali ve druhém dějství vedení, Motor skóre obrátil ve svůj prospěch, jenomže do konce třetiny už byli o gól napřed zase Plzeňští. Aktivitu domácího týmu ve třetí třetině přetavil ve svůj třetí gól v zápase Michal Vondrka. Rozhodlo tak až prodloužení, po kterém byli šťastnější hosté.

21. kolo: Plzeň - České Budějovice 3:4
Na západě Čech se odehrálo vyrovnané utkání. Plzeňská Škodovka si v něm sice vytvořila dvoubrankový náskok, po bojovném výkonu jej však Motor stáhl a utkání se protáhlo až do samostatných nájezdů. V nich uspěl Martin Hanzl i Jakub Valský. Dominik Hrachovina pak nedovolil skórovat ani jednomu z Plzeňských. Obrat byl tedy dokonán, navíc Českobudějovičtí vrátili soupeři porážku z prvního vzájemného zápasu.

36. kolo: České Budějovice - Plzeň 4:2

Po svátcích se Motor postavil doma proti plzeňské Škodovce. A i díky dobrému nástupu se dostal do dvoubrankového vedení, a to již v následujícím průběhu utkání nepustil. Českobudějovičtí nechali soupeře skórovat pouze dvakrát, k výhře jim pak stačili konečné čtyři zásahy.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....