Banes Motor České Budějovice
25.10.2021, Petra Bicková

Motor přivítá doma poslední celek tabulky

České Budějovice se představí opět doma. Tentokrát na svém ledě vyzvou v úterý 26. října poslední Zlín. Motor má za sebou dvě porážky a je lačný po vítězství. Povede se mu to doma proti Beranům? Utkání začíná v 17:30 a lístky můžete zakoupit zde. Zápas bude věnován ženám, každá z prvních 1200 žen a dívek obdrží dárek od ČSOB. A všechny ženy a dívky mají i další výhodu, do svého speciálního sektoru si mohou až do vyprodání na pokladně koupit vstupenky za symbolických 50 korun.

Z KABINY MOTORU

České Budějovice mají za sebou dvě prohry. Po fotbalovém výsledku s Třincem, kterému doma podlehly 0:1, nebyli svěřenci Jaroslava Modrého úspěšní ani v utkání proti Kladnu. S Rytíři Motor utrpěl těsnou porážku 3:4. Dva body v zápase si připsal Lukáš Pech.

V loňské sezoně Motor porazil Zlín celkem třikrát, pouze jednou utrpěl porážku. Letošní sezonu se České Budějovice s Berany střetly již jednou a úspěšnější byli Jihočeši. Kdo se bude radovat tentokrát? Chybět by u toho neměl ani Jiří Novotný, který pokračuje ve výpomoci mužstvu v době velké marodky.

Sestava Motoru z posledního zápasu:
Hrachovina (Maleček) – Bindulis, Percy, Piskáček (A), Šenkeřík, Štencel, Vráblík, Štich, Slováček – M. Hanzl, J. Novotný, J. Ondráček – L. Pech (A), Gulaš (C), Abdul – Karabáček, Chlubna, Holec – D. Voženílek, Valský.

PSG Berani Zlín

Zlín se nachází pouze s osmi body na konci tabulky. V minulém kole ale ovládl derby proti Kometě, kterou porazil 5:3. Berani si tak po devíti prohraných zápasech v řadě připsali výhru, na kterou dlouho čekali.

Berani oznámili novou posilu do týmu, je jím lotyšský obránce Roberts Mamčics. 196 centimetrů vysoký a 105 kilogramů vážící Mamčics podepsal s Berany smlouvu do konce sezony. Trenér Zlína Luboš Jenáček uvedl, že Mamčics hraje velmi dobře do těla a skvěle kryje prostor před brankovištěm. Díky jeho solidní střele bude trenéry využit i v útoku. Představit by se měl poprvé právě v utkání proti Českým Budějovicím.

Sestava Zlína z posledního zápasu:
Huf - O. Němec (A), Suhrada, Ferenc, Trška, Gazda, Žižka (A) - Vopelka, Hejcman, T. Mikúš - R. Veselý, Honejsek, Köhler (C) - Flynn, A. Zbořil, Frömel - Sebera, P. Sedláček, Karafiát. Trenéři: L. Jenáček, L. Rob, M. Hamrlík, Hrazdira.


Vzájemné zápasy v sezóně:
PSG Berani Zlín - Motor České Budějovice
3:4

Motor se v utkání 3. kola dostal rychle do vedení. Divoká druhá třetina stanovila skóre utkání na 3:3, když se za Motor dvakrát trefil Gulaš. Rozhodující trefu si ve třetí třetině připsal Jan Štencel a Budějovice tak braly všechny body.


Pokud nemůžete dorazit do Budvar arény osobně, sledovat můžete utkání prostřednictvím streamu na Hokejce zde, popřípadě textový komentář najdete tady.



Podmínky účasti na utkáních Motoru

Kromě prokázání se vstupenkou není možné vpustit fanoušky, kteří vykazují klinické příznaky onemocnění covid-19. Dále je nutné doložit písemně či elektronicky i splnění alespoň jedné z následujících podmínek:

  • kompletně ukončené očkování alespoň 14 dní před utkáním
  • oficiálně potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní před utkáním
  • oficiální POC (antigenní) test ne starší než 72 hodin před utkáním - možno absolvovat ZDARMA před Budvar arénou
  • oficiální PCR test ne starší než 7 dní před utkáním

    Ideální je prokázat se zeleně svítícím jménem v aplikaci Tečka, kde se sdružují informace z očkování i testů. Je to bezesporu rychlejší, než případná kontrola písemností. Také pokud chcete absolvovat test až na místě, přijďte s dostatečným předstihem!

    Děti do 6 let a 130 cm výšky mají vstup volný a nemusí dle nařízení splňovat ani žádné další podmínky, kromě absence příznaků nemoci. Všechny starší děti musí splňovat stejné podmínky, jako kdokoli jiný. V prostorách Budvar arény je (momentálně) nutné po celou dobu nosit ochranu horních cest dýchacích a dodržovat všechna aktuální zákonná nařízení vlády.

  • Sociální sítě

    Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....