Banes Motor České Budějovice
26.05.2022, Tomáš Kobera

Motor je pro mě vždy první varianta, říká navrátilec Zdeněk Doležal

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Na jihu Čech strávil tři sezóny, po kterých odešel do pražské Sparty. Během proběhlé sezóny oblékl dres Motoru na jedenáct utkání v rámci hostování a po ročním angažmá v hlavním městě se Zdeněk Doležal plnohodnotně vrací do Českých Budějovic.

Zdeňku, tak jak se těšíte na návrat do Budějovic?
Samozřejmě se těším hodně, to je bez debat.

Jak dlouho o tom přestupu víte, je to dlouhodobější plán?
Přestup se zrodil docela rychle, protože jsme se na Spartě tak rozhodli až po konci sezóny, která pro nás skončila na konci dubna, takže já sám o tom nevím moc dlouho.

Byla ve hře i jiná varianta než Motor?
Nebyla. Motor je pro mě vždy první varianta, takže doufám, že už tam třeba pobydu déle.

Během proběhlé sezóny jste ze Sparty, kam jste z Budějovic přestoupil, přišel do Motoru na hostování. Proč k tomuto tahu došlo a kdo ho inicioval?
Ten tah byl vlastně podobný, jako to bylo teď. Obě strany cítily, že jsem hráč, který toho času na ledě potřebuje více, proto tedy hostování a nyní přestup.

V čem pro vás bylo nejtěžší takhle uprostřed sezóny změnit klub a následně se zase vrátit zpět?
Musím říct, že to pro mě nebyl vůbec žádný problém, jelikož jsem šel do známého prostředí, mezi kamarády.

Jak s odstupem času hodnotíte svůj pobyt v pražské Spartě?
Pro mě to jsou zkrátka zkušenosti. Zahrál jsem si tam spoustu skvělých zápasů, Ligu mistrů proti nejlepším evropským týmům, takže to hodnotím jedině pozitivně.

V čem pro vás osobně byl největší rozdíl mezi Motorem a Spartou?
Největší rozdíl byl asi v té kvalitě hráčů, protože na Spartě je plno reprezentantů a hráčů, kteří za sebou mají světové šampionáty, olympiády nebo třeba drafty NHL, takže asi v tomhle.

Před posledním ročníkem jste v Motoru strávil tři roky, takže českobudějovický hokej máte okoukaný. Podle toho, jak se tým formoval, překvapilo vás, že Budějovice došly až k bronzovým medailím?
Zprvu mě překvapilo především to, že Motor byl třeba okolo deváté nebo desáté pozice, i když měl tým plný skvělých hráčů. Pak se výkony zvedly a kluci hráli výborně, takže celkově jsem překvapen nebyl. V té semifinálové sérii si asi Budějovice nezasloužily prohrát 4:1 na zápasy.

Věříte, že je možné v nabité extralize tento úspěch zopakovat?
Já si myslím, že určitě ano. Spoustu hráčů zůstalo, spoustu nám jich přišlo a podle mě ještě nějací dorazí. Pokud se to vhodně poskládá, tak není důvod, proč bychom nemohli hrát nahoře.

Na co konkrétně se do Budějovic nejvíce těšíte?
Těším se úplně na všechno, na kamarády, na část rodiny, kterou tam mám, samozřejmě na fanoušky a stadion, zkrátka na vše.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice