Banes Motor České Budějovice
24.11.2021, Klub

Motor i dál pomáhá a odloží zápas, FCC věnuje další lístky vakcinovaným

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Neutěšená situace v jihočeských nemocnicích přiměla Motor po apelu hejtmana Jihočeského kraje Martina Kuby jednat. Nejmasovějšími akcemi na jihu Čech v následujícím období jsou vesměs hokejové zápasy v Budvar aréně. Motor se tak rozhodl, že v následujících více než 14 dnech se v Budvar aréně nebude hrát žádné utkání! Duel s Libercem bude z 3. prosince přeložen i díky vstřícnosti soupeře až na 11. ledna. K podpůrné akci Motoru, kdy za očkování dostanou vakcinovaní fanoušci vstupenky zdarma, se připojil i první z partnerů. Společnost FCC zakoupila dalších 500 lístků, které dostanou lidé kteří se nechají nově naočkovat 1. dávkou v Očko centru na výstavišti v Českých Budějovicích.
Českobudějovická nemocnice je jednou z nejvytíženějších zařízení s covidovými pacienty v zemi a situace je velmi vážná. Po tiskové konferenci hejtmana Martina Kuby se tak Motor rozhodl jednat. V nejbližším období se měl v Budvar aréně hrát pouze jeden zápas, ten bude ale přeložen. "Vnímáme vážnost situace, stejně jako si uvědomujeme, že potřebujeme fanoušky v hale. Věříme, že během více než dvou týdnů, kdy se nebudou hrát v Budvar aréně zápasy, by se mohla situace alespoň částečně uklidnit," vysvětluje postoj klubu generální manažer Stanislav Bednařík.

FCC obdaruje fanoušky

Výraznou pomocí k uklidnění situace je i nadále zejména očkování. K již ohlášené akci Motoru se přidal i první klubový partner. Společnost FCC zakoupila dalších 500 vstupenek na lednové duely Motoru, které přímo v Očko centru na českobudějovickém výstavišti obdrží nově očkovaní. "Každý další člověk, který přispěje ke zlepšení situace, si zaslouží odměnu. Moc rádi zprostředujeme lidem zápasy klubu, který naše jméno nosí na dresu," vysvětlil generální ředitel FCC Česká republika Pavel Tomášek.

Nákup vstupenek

V prosinci i po odložení čeká Motor několik důležitých domácích zápasů, včetně charitativního pro Centrum Arpida 23. prosince. Těžko se dá předpovídat, za jakých podmínek budou na tyto duely chodit fandové. Je třeba mít každopádně na paměti, že nákup permanentek i vstupenek je v obchodních podmínkách, které musí každý nakupující odsouhlasit, nevratný, i kdyby nastala omezení ze strany státních orgánů. I přesto věříme, že fanoušci podpoří klub nákupem vstupenek za každé situace, podobně, jako to udělali permanentkáři, kteří i bez nároku na kompenzaci pořídili více než 4400 sezónních vstupenek.

Výdej dresů permanentkářům

Právě s nejvěrnějšími fanoušky se pojí i výraz vděčnosti, kterým je od klubu výroba dresů pro ty z fandů, kteří se vzdali kompenzace za permanentky ze sezony 2021-22 a vyplnili k tomu určený dotazník. Plánována byla velká výdejní akce dresů před zápasem s Kladnem 12. prosince. Vzhledem ke složité covidové situaci je Motor prozatím nucen tento plán pozastavit. "K fanouškům se jejich dresy určitě dostanou, nechceme ale za současné situace způsobovat větší shluk lidí, než je nutné. O možnostech, jak se k dresům dostat, budeme fanoušky informovat prostřednictvím mailů, které nám zanechali," prosí fanoušky o trpělivost generální manažer Stanislav Bednařík.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....