Banes Motor České Budějovice
30.11.2020, Petra Bicková

Miroslav Indrák vyhlíží operaci, týmu fandí z domova

Po Miroslavu Holcovi je dalším zraněným hráčem útočník Miroslav Indrák, kterého na delší dobu vyřadilo zranění ramene. Jaké jsou podrobnosti jeho zranění a kdy by se mohl vrátit zpátky na led? Proč fandí svým spoluhráčům prozatím raději z domova? Dozvíte se v článku.

Vy jste měl už minulou sezonu dlouhodobé zranění, o co šlo?
Měl jsem problémy se svalem v rameni s rotátorovou manžetou. Byl jsem na operaci a dlouho jsem rehabilitoval.

Je s tím spojené Vaše nynější zranění nebo se jedná úplně o něco jiného?
Teď se jedná úplně o něco jiného. Nyní mám problém s vazy.

Jak k úrazu došlo?
Šel jsem na poslední střídání na buly ve Varech. Buly jsem chtěl vyhrát směrem dozadu, ale zaklínil jsem se s protihráčem a vykloubil jsem si rameno.

Dovolí Vám zranění se nějak připravovat?
Mám nastavený úplně klidový režim, aby se tkáně v rameni zklidnily. A za necelé dva týdny mě čeká operace.

Kdy myslíte, že byste mohl týmu pomoci na ledě?
To si vůbec netroufnu odhadovat. Všechno se bude odvíjet od operace, jak se povede, a co všechno se v rameni vlastně zkazilo. Doufám, že všechno půjde podle plánu. Samozřejmě se budu chtít vrátit co nejdřív.

Sledujete hokej jako divák, jaké to pro Vás je?
Pro každého zraněného hráče je to nepříjemné a chtěl by pomoci svému týmu. Ale na kluky koukám a fandím jim. Bohužel zranění k profesionálnímu sportu patří a je třeba se s tím vyrovnat.

Co zatím říkáte na výkony vašich spoluhráčů?
Kluci hrají dobře, bohužel nás chyby na konci zápasu stojí body a trošku si vybíráme nováčkovskou daň. Potřebovali bychom navázat na ty výhry, které se nám povedly, uklidnit se a pak by ta tabulka pro nás vypadala jinak.

Na hokej chodíte přímo do Budvar arény nebo koukáte jen doma?
Zatím koukám doma, protože mě před operací čekají testy na koronavirus. Snažím se být co nejopatrnější, abych si něco nepřinesl nebo naopak někoho nenakazil. Ty testy musí vyjít dobře, jinak by se operace zbytečně oddálila a všechno by se zbrzdilo.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....