Banes Motor České Budějovice
21.08.2024, Martin Vašíček

Milan Klouček: Za zápasy na švýcarském turnaji jsem moc rád

Po pěti letech se opět postavil do branky Motoru, a byť zatím jen v přípravě, stál hned proti jednomu z favoritů na titul letošní sezony, pražské Spartě. A to na ledě Milevska. Po zápase hovořil o tom, jaké je pro gólmana chytat v letním počasí, o své nové výstroji nebo o možnosti jet na přípravné zápasy do Švýcarska. Milan Klouček.

Milane, máte za sebou první zápas po návratu do Motoru, jak ho hodnotíte?

Chtěl jsem se hlavně soustředit sám na sebe, byl to pro mě první první zápas, nechytal jsem prakticky od půlky března. Což je pro gólmana dlouhá doba a chtěl jsem pomoct týmu k vítězství, což se bohužel nepodařilo, ale postupně si to sedá a věřím, že jsme neodehráli špatné utkání. Jediná kaňka je, že jsme nevstřelili gól, ale věřím, že se to bude zlepšovat a v sezóně to bude lepší.

Venku panují vysoké teploty. Je to v bráně znát?

Tyto zápasy v létě moc rád nemám, kór když se hraje na starších zimních stadionech, tak je to opravdu nepříjemné. Když vidíte fanoušky, jak tam sedí v kraťasech a tričku a my tam jsme v té výstroji. Snažil jsem se na to připravit, hodně jsem pil, hořčík a podobné věci. Takže určitě teplo bylo velké, ale podmínky byly pro obě strany stejné, takže to není nic, na co bych si nějak stěžoval.

V prvním zápase v Budějovicích se tvořila mlha nad ledem, bylo tomu tak i dnes?

Musím říci, že tentokrát to bylo v pohodě, mlha vůbec nebyla. Nevím, jestli je to tím, že jde o starší stadion, jestli tam bylo větší odvětrávání ven, ale dnes to bylo s mlhou lepší.

Je pro vás rozdílné chytat na menších stadionech, jako je v Milevsku?

Ani ne, je to furt stejné, snažím se furt soustředit na puk a okolí úplně nevnímat. Ale bylo to hezké pro diváky z Milevska, takové zpestření, že se mohli přijít podívat na kvalitní extraligové týmy. Takže určitě toto kvituji.

Je příprava v Budějovicích odlišná oproti jiným týmům, kde jste působil?

Jsou tam pouze drobné rozdíly, ale vesměs je to stejné. Všude se tvrdě pracuje, abychom byli připravení na sezónu. Takže se jedná pouze o detaily, jinak je to podobné.

Jak se vám spolupracuje s kondičním trenérem?

Momentálně máme kondiční trenéry dva, v tom si nemohu na nic stěžovat. Starají se o nás dobře a věřím, že na sezónu budeme dobře připravení.

Jak a kdy jedete na turnaj do Švýcarska? Těšíte se?

Těším, jsem strašně rád za možnost, že můžeme cestovat do Švýcarska a přípravné zápasy odehrát tam. Odjíždíme hned ve středu ráno, na tu cestu se netěším vůbec (usmívá se). Ta bude dlouhá. Určitě je to super zpestření, hlavně se střetneme s opravdu kvalitními týmy. Dost nám to ukáže a je dobře, že s nimi můžeme hrát, než jen s týmy z extraligy, se kterými se potkáme čtyřikrát v sezóně. Je dobře , že se někam podíváme a doufám, že se předvedeme v dobrém světle.

Zaujal jste vyladěnou výstrojí v klubových barvách. Jak vás to napadlo a jak dlouho trvá výrobní proces?

Udělal jsem pro letošek změnu, šel jsem do jiné značky. Byla tam možnost nástřiku, design mi zhotovoval Roman Vítek, který mi dělá i masku. Takže mi k tomu vyladil i masku a udělal mi přes počítač návrh. Já jsem si přál mít na betonech to M. Pak jsme to ještě s Igorem Novotným z Baueru doladili a myslím si, že to vypadá suprově. Takže jsem rád, že to takhle vyšlo a že se to i divákům líbí.


Sociální sítě

Banes Motor České Budějovice přidal(a) 67 nových fotek.

36. narozeniny dnes slaví Jakub Valský! Přejeme všechno nejlepší??!

REPORT ?? | I druhé utkání proti Linci dovedli do vítězného konce Jihočeši. V dnešní odvetě v Budvar aréně přestříleli rakouského...