Banes Motor České Budějovice
26.09.2021, Pavel Mádl

Měli jsme mnoho šancí, bohužel jsme je neproměnili, ví Martin Hanzl

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Utkání proti Mladé Boleslavi se Motoru nepovedlo. Mužstvo ze středních Čech nasázelo do českobudějovické svatyně šest branek a zvítězilo v poměru 6:1. Zápas zhodnotil útočník Jihočechů Martin Hanzl, kterému byla nejdříve připsána jediná branka Motoru. Po chvíli byla nakonec připsána Milanu Gulašovi. Českobudějovický útočník si tak bude muset na první trefu v dresu jihočeského klubu počkat.

Martine, utkání proti Mladé Boleslavi se výsledkově nepovedlo. Co bylo špatně?
Měli jsme mnoho šancí a bohužel jsme je neproměnili. Trestali nás téměř z každého protiútoku. Byl to takový "zápas blbec".

Bylo něco, čím vás soupeř překvapil?
Myslím, že ne. Boleslav moc dobře známe. Hodně bruslí, hrají agresivně. Říkali jsme si to na meetingu před zápasem. Věděli jsme, co nás čeká, ale bohužel nás přehráli.

V přesilovkách se vám nedařilo. Při jedné z nich jsme inkasovali, a to i v minulém zápase v Pardubicích. Proč tomu tak je podle vás?
Nevím. Vypíchli nám tam puk, špatně jsme střídali, nechali jsme samotného jednoho z jejich beků. Druhý hráč, který se hrnul do útoku, přebruslil naše hráče, a byl z toho v podstatě samostatný nájezd.

Ocitl jste se u jediného českobudějovického gólu. Nejdříve jste byl označen za střelce, po chvíli byla branka připsána Milanu Gulašovi. Jak jste viděl tu situaci?
Skočil jsem tam ze střídačky, Milan Gulaš tam zachytil puk. Bylo z toho přečíslení dva na jednoho. Odtáhl jsem si bránícího hráče s tím, že jsem tam položil hokejku, abych zasunul puk do brány. Milanova přihrávka ale trefila obránce, ale i kdyby ho netrefila, stejně bych ji tam uklidil.

V utkání jsme byli mnohokrát na trestné lavici. To nám velmi ztížilo situaci, že?
Rozhodně. Bere nám to spoustu sil. Boleslav je tým, který ty přesilovky umí proměňovat. Takovému soupeři není dobré poskytovat početní převahu.

Za Mladou Boleslav hraje bývalý kapitán a nejproduktivnější obránce Motoru minulé sezóny Pavel Pýcha. Byl zrovna na tohoto hráče brán zřetel?
Ani ne. Odehrál dobrý zápas. Čendu osobně neznám. Vím, že minulý ročník se mu vydařil.

Nyní vás čekají dva nepříjemní soupeři. V úterý Brno, v pátek Sparta. Po dvou prohrách teď bude nutné bodovat. Jaký bude klíč k úspěchu?
Měli bychom se vrátit k té hře z prvních zápasů, která nás zdobila. Hrát pracovitě a poctivě. Proti Boleslavi jsme nesehráli až tak špatné utkání, byť to tak výsledkově vypadá. Když se dobře připravíme, nemám strach, že bychom to neměli zvládnout.