Banes Motor České Budějovice
26.08.2024, Martin Vašíček

Matěj Toman zve na domácí turnaj: Čekají nás další kvalitní soupeři

Chystá se na pátou sezónu v týmu Motoru. Stále patří k nejmladším hráčům kádru, ale jistě by rád získával stále větší a větší roli. V momentálně probíhající přípravě před sezónou podává kvalitní výkony doplněné i o kanadské body. Ohlédl se za povedeným turnajem ve Švýcarsku, jeho minulou sezonou, nebo jak se našel pod novým trenérským týmem. Útočník Matěj Toman.

Máte za sebou turnaj ve Švýcarsku, jak ho hodnotíte?

Na turnaj jsme se těšili, hlavně na soupeře, kteří byli velmi kvalitní. Davos vyhrál loni Spenglerův pohár. Turnaj hodnotím pozitivně, první zápas jsme vyhráli, což bylo super proti takovému soupeři. Druhý zápas s Zugem nám ukázal, že dokážeme hrát s takhle těžkým soupeřem, tam to ale bohužel nedopadlo v prodloužení. Ale myslím si, že jsme odehráli skvělý turnaj, skvělí byli soupeři i zázemí, to, jak se o nás starali, všechno bylo na vysoké úrovni. To musím pochválit a moc jsem si to užil.

Za dva zápasy ve Švýcarsku jste si připsal tři kanadské body. Je pro vás cennější, že to bylo proti takhle kvalitním soupeřům?

To asi ne, nepřemýšlím nad tím takhle. Jsem samozřejmě rád, že jsem se trefil. Určitě mi to může pomoct, co se týče sebevědomí, ale soupeře jsem nijak neřešil. Samozřejmě je fajn si takto na začátku přípravy připsat body.

Zatím jste odehrál v přípravě všechna utkání. Jak jste celkově spokojen s výkony týmu?

Myslím si, že až na tu Spartu, tak ty výkony nebyly vůbec špatné. Proti Spartě to bylo těžké, vlítli na nás a náš výkon nebyl ideální. Takže ten zápas se nám celkově moc nepovedl, mně také ne, takže ten bych nejraději vymazal. Jinak si myslím, že to vůbec není špatné.

Jak se zatím cítíte na ledě vy sám?

Docela dobře. Jak jsem zmínil, všechny zápasy byly dobré, cítil jsem se fajn. Samozřejmě až na tu Spartu, tam jsem já trošku tahal nohy. Nevím jak ostatní, ale já jsem se necítil moc dobře. Ale jinak jsem spokojený.

Ještě když se vrátíme k minulé sezóně, jak jste se našel pod novým trenérským týmem, který se nebojí sázet na mladší hráče?

Sází nejen na mladší hráče, ale hlavně na hráče, kteří jsou schopni plnit systém a podřídit se týmu a najít si svou roli. Já v tom chci pokračovat i následující sezónu, abych si tu roli ještě více vybudoval a vzal si pro sebe ještě více ice timu. Takže doufám, že mi k tomu minulá sezóna pomůže.

Jak se těšíte na nadcházející domácí turnaj? Utkáte se s Kärpätem Oulu a Eisbärenem Berlín.

Moc se těším. Těším se na každé domácí utkání, které tady mohu odehrát před našimi fanoušky, kteří jsou výborní. Přijedou opět kvalitní soupeři, takže si myslím, že to budou dva dobré zápasy.

Jelikož stále patříte mezi mladé hráče v kádru, máte nějaký svůj hlavní cíl?

Cíl konkrétní nemám. Chci odehrát každé utkání, budovat si svou pozici a být platnějším členem týmu a pomoct mu k co nejlepším výsledkům. Nejdůležitější je zdraví. Zažil jsem to tři roky nazpět, co jsem měl zlomenou ruku, tak jsem nehrál skoro celou sezónu. Tam mě to docela ovlivnilo a to zranění není pro nikoho příjemné, vždy je to nějaká překážka a pak se do toho člověk musí dostat znovu a není to vůbec snadné.


Sociální sítě

Dnes hrajeme ! | Turnaj zakončíme utkáním proti německému mistrovi Eisbärenu Berlín ??! Začínáme v 17:00??.

Na úvod turnaje došlo také k čestnému vhazování, kterého se ujala paní primátorka města Dagmar Škodová Parmová spolu s výkonnou...

A v sobotu znovu na hokej! Od pěti hodin změříme síly s německým mistrem Eisbären Berlin.

×
×
Dnes v 13:00 | U20
HC Škoda Plzeň
Motor České Budějovice