Banes Motor České Budějovice
22.09.2024, Martin Vašíček

Lukáš Pech: Byl to nádherný hokejový večer

Motor na domácím ledě přivítal favorita na zisk mistrovského titulu, pardubické Dynamo. Budějovice ale svému soupeři nedaly žádnou šanci a vyhrály vysoko 6:1. K tomuto cennému skalpu přispěl dvěma asistencemi i Lukáš Pech, který zhodnotil dnešní utkání. Hovořil o tom, jaké je to zvládnout takové utkání, svých narozeninách, nebo třeba o tom, jaké bude následující utkání s Olomoucí.

Lukáši, dnes jste přivítali jednoho z favoritů na titul, Pardubice. Zvítězili jste vysoko 6:1 a připsal jste si dvě asistence. Jak zápas hodnotíte?

Pozitivně. Myslím si, že jsme byli celý zápas lepším týmem. Dominovali jsme, využili jsme své šance. Je skvělé, že se nám podařil takový skalp. Pardubice své šance také měly, ale skvěle nás podržel Honza Strmeň. A to rozhodlo. Z první vážnější jsme dnes otevřeli skóre, uklidnilo nás to. Pak jsme přidali druhou branku, a to byl základ pro naše vítězství. Byl to nádherný hokejový večer.

Od samého začátku jste byli aktivnějším týmem. Byla aktivita právě ten klíčový atribut k zisku všech bodů?

To je vždycky klíčové, když jste tím aktivnějším týmem na ledě. Dáte ze začátku góly, to je vždy rozhodující a strašně vám to pomůže do dalšího průběhu utkání. Je dobře, že jsme Pardubice poté nepustili do vážnějších šancí. Mají obrovsky kvalitní mužstvo. Výsledek fantastický, Honza Strmeň to zavřel a my jsme hráli dobře kompaktně. V pěti dopředu, v pěti dozadu.

Šli jste do utkání s tím, že budete hrát vytaženější presink? Jelikož vám to dnes vycházelo.

Chceme to tak hrát každé utkání. Je jasné, že někdy to jde, někdy ne. Záleží na kvalitě a typologii soupeře. Vedlo se nám to první třetinu, v těch dvou to bylo horší. Dnes jsme makali celých šedesát minut. Byli jsme v pohybu, každý skvěle plnil své úkoly na ledě.

První třetina byla velmi povedená, vedli jste 3:1. Jaké pokyny zazněly v kabině?

Asi jako pokaždé. Hrát pořád stejně. Jestli něco v první třetině funguje, je potřeba v tom pokračovat směrem ke druhé třetině. Ve stejném tempu a nedělat zbytečné chyby. To bylo rozhodující.

Druhou třetinu jste vyhráli 1:0, stav byl tedy 4:1. Hráli jste velmi kompaktně v obraně. Byla hra v obranné činnosti velmi důležitá, vzhledem ke složení týmu Pardubic?

Ano, tým mají velmi kvalitní. Sice nebyli kompletní, ale to je neomlouvá. Pořád má jejich tým obrovskou kvalitu. Byli jsme lepší. Tím pohybem a tou hrou jsme si zasloužili vyhrát. Pomohl nám i ten čtvrtý gól, kdy je to trochu položilo.

Jste v kabině pokladníkem. Bude to mít Nick Olesen drahé?

Drahé to bude mít (smích). Nejen on, ale i Kondel (Jáchym kondelík). A další, co vypisovali.

Den před utkáním v Třinci jste oslavil čtyřicáté první narozeniny. Stihl jste je oslavit?

Samozřejmě. Doma s rodinou. Dostal jsem pěkný dárek, strom života. Krásný dárek od manželky a od dětí. Až se sem přestěhujeme, tak si ho pověsíme někam na zeď. Ale že bychom hodně oslavovali, to zas také ne. Koupil jsem dort, a tak soukromě spíše.

V úterý zajíždíte na led Olomouce. Co očekáváte od utkání?

Bude těžké. Mají silné a vysoké hráče. Jsou tím známí, jsou nepříjemní. Nemají mužstvo plné hvězd, ale mužstvo je bojovné. Čeká nás těžký zápas.

Patří i u vás olomoucká hala k těm méně oblíbeným?

Je to stará hala, ale je taková jaká je. Nekoukám na to. Takže uvidíme. Je to hlavně o tom, jak k utkání přistoupíme my.


Sociální sítě

DNES HRAJEME DOMA! | Po Dynamu dnes do Budvar arény zamíří @hcspartapraha! Přijďte podpořit naše kluky na cestě za dalším domácím...

Po 4 letech bude Motor hrát doma ve žlutých dresech. Vůbec poprvé v extralize a po 36 letech v nejvyšší soutěži!

Start sezony se Motoru doma náramně podařil! iFortuna.cz rozdávala puky a dárky v soutěžích, fandilo se a vyhrálo se ??Najdete se...

Start sezony se Motoru doma náramně podařil. Najdete se na videu, které ukazuje atmosféru prvních duelů?

×
×
Dnes v 16:30 | U17
Motor České Budějovice
Bílí Tygři Liberec