Banes Motor České Budějovice
21.08.2022, Petra Bicková, Pavel Mádl

Kluci dali krásné góly, chválí své spoluhráče Dominik Hrachovina

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Motor porazil v přípravě další rakouský celek - Linec. Tentokráte se už mezi tři tyče po lehkém zranění postavila brankářská jednička Dominik Hrachovina. Byť lovila puk ze své sítě čtyřikrát, smutnit nemusela. Spoluhráči svému soupeři nasázeli šest branek a vyhráli v poměru 6:4.

Dominiku, nastoupil jste po zranění do svého prvního přípravného utkání. Jak jste se cítil na ledě?
Hlavně že jsme vyhráli. Čtyři góly, to je moc, nic příjemného. Naštěstí jsme na tom s kolegou na druhé straně byli tak nějak stejně. Byli jsme ti šťastnější. Kluci dali krásné góly.

Jak byste utkání zhodnotil?
Oni hrají jinou soutěž než my. Dneska jsme těch gólů dali víc, já byl trochu horší než kolega naproti. Naštěstí jsme se trefili šestkrát a vyhráli jsme.

Ve druhé třetině jste předvedl speciální manévr, kdy jste vyjel z brány. To se moc často u brankářů nevidí.
Chtěl jsem rozjet útok, aby kluci jeli na druhou stranu. Je to přátelák, takže člověk si to chce trošku okořenit, když ti lidé přišli.

Co říkáte na atmosféru během zápasu?
Je to skvělé, pořád dokola. Když přijde méně lidí na přátelák, tak i tak je to tady parádní. Lidi nám pomáhají. Je super před nimi hrát a člověka to baví.

Co vaše příprava na sezonu? Probíhala, jak měla?
Ano. Jede se to stejné, hodně se trénuje a hrají se zápasy. S nadsázkou, je to takové nedílné letní zlo. Člověk se trápí těmi vedry, ale i to je součást hokeje. Všichni se těšíme, až to všechno začne naostro.

Nejste tedy milovník horkého počasí?
Já určitě ne. Mám radši zimu než léto, takže radši déšť a zataženo.

Jak se těšíte na novou sezonu?
Moc se těším. Přípravné zápasy jsou složitější v tom, že člověk se těší na ty ostré zápasy. Ale jak jsem řekl, je to součást hokeje.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....