Banes Motor České Budějovice
05.10.2023, Pavel Mádl

Jsem rád, že jsem se dostal do zápasu, říká navrátilec David Štich

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Minulou sezonu strávil v Mladé Boleslavi. Nyní se po roce opět vrátil na jih Čech a v rámci osmého kola poprvé obul brusle a nastoupil proti Liberci. Motor s Bílými Tygry padl v prodloužení 3:4 po prodloužení a obránce David Štich měl roli sedmého beka. Jak se cítil na ledě po zranění, které utrpěl v přípravě? Jak moc je dle něj důležitým faktorem střelec Adam Kubík?

Davide, po dvou letech jste znovu naskočil v českobudějovickém dresu. Jak jste se cítil?
Cítil jsem se dobře. Už jsem nějaký ten pátek po zranění trénoval. Poslední dny jsem byl v plné tréninkové zátěži. Jsem rád, že jsem se dostal do zápasu. Rozehrál jsem se po pár střídáních. Nebylo to z mé strany úplně ještě ono, byly tam nějaké chybky, ale ty se doladí.

Nastoupil jste na pozici sedmého obránce. Byl jste s trenéry předběžně domluvený, kolik času na ledě zhruba obdržíte?
Nebyli jsme domluvení. Trenéři ví, že mě tam mohou poslat klidně v 50. minutě, takže záleží na nich, jak to nastaví. Jsem připraven celých šedesát minut. Už jsem hrál v první třetině, takže bylo skvělé, že jsem do zápasu naskočil takto brzo.

Kdy padlo rozhodnutí, že budete hrát?
Poslední týden jsem trenérům říkal, že se cítím být zdravý. Čekal jsem na chvíli, kdy mě postaví do zápasu.

Druhá třetina se vám nepovedla. Dvougólové manko jste smazali díky přesilovkám. V utkání se vám celkově v početních výhodách dařilo. I v těch, které jste využít nedokázali.
Ve druhé třetině jsme měli špatný vstup, byli jsme lehkovážní. Obdrželi jsme dva góly a museli jsme dotahovat. V přesilovce pět na tři to bylo rychlé, Guli to krásně vymetl. Liberec také výborně blokoval střely, byl obětavý. U vyrovnávacího gólu si to kluci pěkně nahráli a Adam Kubík nedal gólmanovi šanci.

U Adama Kubíka zůstaneme. Byť jste tu minulý rok nebyl, i tak víte, že poslední dvě sezony produktivitu táhli Milan Gulaš s Lukášem Pechem. Je pro tým dobré, když je lídrem také někdo jiný?
Ano. Myslím, že to je taky částečná úleva pro oba, protože oni toho ve svém věku nesli na svých bedrech fakt hodně. Myslím, že je důležité, když se to rozloží mezi více hráčů. Guli s Pecháčkem jsou velmi důležitými články našeho týmu, ale teď přišli jiní borci, a už to není pouze jen na těchto dvou hráčích.

V neděli jedete do Litvínova, který si vede vskutku obstojně.
Nějaké individuality tam mají, ale bude to venkovní zápas jako každý jiný. Každý venkovní zápas je těžký. My se na něj připravíme a věřím, že do něho vstoupíme tak, jak máme a přivezeme body.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....