Banes Motor České Budějovice
před 3 dny, Martin Vašíček

Jiří Hanzlík: Oulu? Skvělá konfrontace. Máme na čem pracovat

Motor ve čtvrtek vstoupil do domácího turnaje Energie AG Motor Cup. Na úvod přivítal bronzový tým uplynulého ročníku finské ligy, Kärpät Oulu, se kterým v Budvar aréně hrál už loni. I tentokrát mu podlehl stejným výsledkem jako minulý rok, tedy 1:4. Utkání zhodnotil asistent trenéra Jiří Hanzlík.

Trenére, první zápas domácího turnaje máme za sebou. Jak ho hodnotíte?

Nehodnotí se mi to dobře, když jsme zápas výsledkově nezvládli. Opakovalo se to, co v minulých zápasech. Máme špatné vstupy do utkání, a nejenom do začátku utkání, ale i do jednotlivých třetin. Přestože jsme na to hráče upozorňovali, tak nás soupeř zamkl v prvním střídání. Střídáme lepší pasáže s horšími, což se nám dělo i v předchozích utkáních. Musím říci, že soupeř byl velice kvalitní, na úrovni švýcarských týmů, možná i o trochu lepší.

Říkáte, že vám Finové přišli v něčem i lepší než švýcarské týmy. Dokázal byste to konkretizovat?

Prostě se mi zdálo, že si proti nám snadněji vypracovávali šance než třeba ti Švýcaři. Určitě to může být tím, že jsme ve Švýcarsku podali o trochu lepší výkony.

Co říkáte na to, jak si dnes počínala defenziva?

Na můj vkus si soupeř proti nám vytvořil strašně moc šancí, defenzivní stránka hry nebyla dobrá. Je to většinou i po našich vlastních chybách. Dva hráči se nám srazí a hned má soupeř možnost jít do přečíslení. Nebo tří koukáme na puk a nesebereme ho a najednou je z toho šance pro soupeře. Přijde mi to jako dětské chyby a z toho měl soupeř mraky šancí. Máme i dobré pasáže, kdy si šance vybojujeme, ale dozadu to hodně pokulhávalo.

V čem byla podle vás největší síla finského celku?

Byli komplexní. Dobrý pohyb, výborná kontrola puku, hra s pukem. Prostě jsou to velice dobří a komplexní hráči. Finský hokej je skvělý, věděli jsme, že budou dobří. Byla to skvělá konfrontace pro nás pro všechny. Pro nás je to určitě skvělá zkušenost a je na čem pracovat.

Souhlasíte, že jste dostali lekci z produktivity?

Nevím přesně, jaký byl poměr střel, ale soupeř se šancemi dobře naložil. Byly to tutové šance a dobře je zrealizovali, byli produktivnější. My jsme tam dobré situace měli také, které jsme bohužel nevyužili. Nepředvedli jsme úplně dobrý výkon, musím říci.

V zápase se objevilo i dost nepřesností a ztrát. Z čeho to podle vás pramenilo?

To já nevím, to se musíte zeptat hráčů. Také bych si představoval, že se o ten puk lépe postaráme. Že budeme kvalitnější v nahrávce a celkově na práci s pukem.

Byli jste spokojeni s hrou v oslabení?

Řekl bych, že ano. Až na tu jednu situaci, kdy to ale nebyla úplně typická situace z oslabení, dostali jsme gól vteřinu před koncem oslabení. Ale jinak nám oslabení dnes fungovalo slušně.

Očekáváte pohyblivý tým i v případě Berlína?

Určitě ano, očekávám to. Jsou nejúspěšnější za poslední dobu v Německu. Hokej v Německu je na vzestupu a dnes tam všichni hrají dobře.

Jak zpětně hodnotíte turnaj ve Švýcarsku?

Obstáli jsme nejen výsledkově, ale řekl bych, že i herně. Švýcarským týmům jsme byli vyrovnaným soupeřem. Byly to vyrovnané partie, nechci říci, že jsme byli lepší nebo horší. Byly to vyrovnané zápasy, což pro nás bylo důležité. Druhé utkání jsme bohužel ztratili v prodloužení.

Sociální sítě

Dnes hrajeme ! | Turnaj zakončíme utkáním proti německému mistrovi Eisbärenu Berlín ??! Začínáme v 17:00??.

Na úvod turnaje došlo také k čestnému vhazování, kterého se ujala paní primátorka města Dagmar Škodová Parmová spolu s výkonnou...

A v sobotu znovu na hokej! Od pěti hodin změříme síly s německým mistrem Eisbären Berlin.

×
×
Dnes v 13:00 | U20
HC Škoda Plzeň
Motor České Budějovice