Banes Motor České Budějovice
02.10.2021, Michal Špírek

Jedeme dál! Přijďte Motoru zafandit proti Litvínovu

ČESKÉ BUDĚJOVICE — S výhrami nad Brnem a Spartou v zádech nastoupí České Budějovice už v neděli opět doma v Budvar aréně. A soupeřem bude tentokrát Litvínov! Utkání začíná v 17:00 a vstupenky pořídíte zde. Přijďte Motor povzbudit k cestě za důležitými body. Nezapomeňte, že před zápasem se můžete opět nechat zdarma otestovat před stadionem!

Z TÁBORA MOTORU

České Budějovice mají na kontě 16 bodů a drží se na dostřel úplného čela extraligové tabulky. Milan Gulaš potvrzuje roli kanonýra a s osmi góly je nejlepším střelcem celé soutěže, Lukáš Pech je zase se třinácti kanadskými body třetím nejproduktivnějším hráčem. Svými radami jak na Litvínov může přispět útočník Martin Hanzl, který do Motoru přišel právě z kádru chemiků.

Na marodce je obránce Ondřej Slováček, který by se měl ale brzy zapojit do hry. Bohužel horší je situace u útočníka Michala Vondrky, který utrpěl zranění ramena a jeho start v nejbližší době se nedá očekávat. Lékařský tým a útočník budou vyčkávat, zda bude nutná operace, která by případně Vondrkovu absenci značně protáhla.

S Litvínovem se Motor utkal v přípravném utkání posledního srpna. Tehdy byli Jihočeši úspěšnější a vyhráli 4:3. Jak dopadne vzájemné měření sil v ostrém soutěžním utkání?

Sestava Motoru z posledního zápasu:
Hrachovina – Percy, Bindulis, Šenkeřík, Piskáček, Vráblík, Štencel, Štich – J. Ondráček, L. Pech, Gulaš – Venkrbec, D. Voženílek, Karabáček – Abdul, Toman, Valský – Holec, M. Hanzl, M. Beránek.

Z KABINY SOUPEŘE - HC VERVA Litvínov

Litvínov před sezónou notně posílil. Příchody obránce Marka Hrbase, Matěje Stříteského nebo útočníků Petra Straky, Andreje Kudrny a Matúše Sukeľa slibovaly, že Litvínov se vyšvihne do klidnějších vod extraligové tabulky. Jenomže trenéru Vladimíru Országhovi se zatím nedaří tým vyladit. Litvínovští sice nadějně začali dvěma výhrami, jenomže od té doby už sedmkrát v řadě prohráli!

Z devíti zápasů tak Litvínovští vytěžili pouze sedm bodů a musí zabrat. Naposledy doma padli s Brnem těsně 3:4. "Měli jsme dvougólový náskok, ale znovu jsme nepochopitelně polevili ve druhé třetině, kterou soupeř otočil. Znovu jsme prohráli, sráží nás pořád stejné věci a je na čase to zastavit," vyhlásil bojovně po zápase hlavní kouč Litvínova. Dá se tak čekat, že Litvínov nastoupí proti Motoru s velkým odhodláním. Spoléhat se bude třeba na Patrika Zdráhala, svého nejproduktivnějšího hráče, nebo nejlepšího střelce Richarda Jarůška.

Sestava Litvínova z posledního zápasu:
Godla (Zajíček) – Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, D. Zeman, Demel, D. Kolář – F. Lukeš (A), V. Hübl (C), Straka (A) – P. Zdráhal, Estephan, Kudrna – Jarůšek, Gerhát, Pospíšil – M. Havelka, Jurčík, L. Stehlík.


Zápas můžete sledovat také prostřednictvím streamu na Hokejce zde, popřípadě textový komentář najdete tady.

Podmínky účasti na utkáních Motoru

Kromě prokázání se vstupenkou není možné vpustit fanoušky, kteří vykazují klinické příznaky onemocnění covid-19. Dále je nutné doložit písemně či elektronicky i splnění alespoň jedné z následujících podmínek:

  • kompletně ukončené očkování alespoň 14 dní před utkáním
  • oficiálně potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní před utkáním
  • oficiální POC (antigenní) test ne starší než 72 hodin před utkáním - možno absolvovat ZDARMA před Budvar arénou
  • oficiální PCR test ne starší než 7 dní před utkáním

    Ideální je prokázat se zeleně svítícím jménem v aplikaci Tečka, kde se sdružují informace z očkování i testů. Je to bezesporu rychlejší, než případná kontrola písemností. Také pokud chcete absolvovat test až na místě, přijďte s dostatečným předstihem!

    Děti do 6 let a 130 cm výšky mají vstup volný a nemusí dle nařízení splňovat ani žádné další podmínky, kromě absence příznaků nemoci. Všechny starší děti musí splňovat stejné podmínky, jako kdokoli jiný. V prostorách Budvar arény je (momentálně) nutné po celou dobu nosit ochranu horních cest dýchacích a dodržovat všechna aktuální zákonná nařízení vlády.

  • Sociální sítě

    Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....