Banes Motor České Budějovice
25.12.2022, Klub

Jaroslav Modrý odvolán, trenérský štáb doplní Jiří Novotný

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Neuspokojivé výsledky, až třinácté místo v tabulce a výkony, které neodpovídají kvalitě kádru. To jsou hlavní důvody, pro které se vedení HC Motor České Budějovice rozhodlo odvolat dosavadního hlavního trenéra a vedoucího sportovního úseku Jaroslava Modrého. "Loni nás trenér Modrý dovedl k velkému klubovému úspěchu, proto jsme nechtěli dělat nějaká unáhlená rozhodnutí a i v letošní sezoně jsme dlouho věřili, že dokáže chod věcí zlepšit. Bohužel, výsledky ani nadále nemají vzestupnou tendenci, a my už zkrátka musíme jednat," vysvětlil příčiny vedoucí ke změně generální manažer Stanislav Bednařík. "Chtěl bych každopádně za celý klub Jardovi Modrému poděkovat za práci, kterou pro svůj mateřský celek odvedl," dodal prezident klubu Roman Turek. Kompetence vedoucího sportovního úseku a hlavního trenéra přebírá dosavadní asistent David Čermák, kterému zůstává k ruce i zbytek současného realizačního týmu. Funkci asistenta trenéra a skauta pak nově převezme bývalý legendární útočník, který ještě loni pomohl týmu na hřišti k bronzovým medailím, Jiří Novotný. "V minulém ročníku byl Jirkův příchod zásadní mimo jiné pro velmi dobrou atmosféru v kabině. A když už se rozhodl, že nebude pokračovat v hráčské kariéře, věříme, že Motoru může pomoci jako velká osobnost českého hokeje i na lavičce," vysvětlil angažování jihočeského patriota Roman Turek.

Kompetence v trenérském štábu tak budou rozděleny nově. Dvaapadesátiletý David Čermák má bohaté trenérské, ale i manažerské zkušenosti, a stává se vedoucím sportovního úseku a hlavním trenérem Motoru s potřebnou profesionální licencí, naopak končí ve funkci sportovního ředitele u mládežnické Akademie. Jeho asistenty budou jako dosud Roman Fousek a nově Jiří Novotný, který se ale k mužstvu plnohodnotně připojí až začátkem ledna, protože nejdříve musí vyřešit své pracovní povinnosti, které má momentálně jako hokejový agent. Trenérem brankářů bude i nadále Stanislav Hrubec a videokoučem zůstává Vladimír Mizera.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....