Banes Motor České Budějovice
25.03.2022, Pavel Mádl

Jan Piskáček: Je důležité, jak si navzájem pomáháme

Dvaatřicetiletý obránce Jan Piskáček zažil slavnostní extraligový start. V Pardubicích totiž dosáhl na metu 500 zápasů odehraných v nejvyšší soutěži! Sám bek to ale nijak zvlášť neprožíval, myšlenkami už je plně soustředěn na sobotní pokračování čtvrtfinále a varuje: "Ten nejtěžší krůček nás ještě čeká."

Třetí čtvrtfinálový zápas, třetí výhra. Jak to zní?
Je to super, ale ten nejtěžší krůček nás ještě čeká.

V pátečním utkání jste se vypořádali i s pardubickým závěrečným tlakem, jak moc týmu pomůže, když podobné situace ustojí?
Snažíme se hrát pořád stejně. I my máme v určitých fázích zápasu tlak. V závěru hrály Pardubice v šesti, držely nás v pásmu. Nejvíce nám pomůže ta další výhra.

Výborně jste si počínali i v oslabení, Pardubice se neprosadily ani v jedné ze svých šesti početních výhod.
Těch oslabení jsme měli v zápase hodně. Stojí nás to síly, někdo se pak nedostane tolik na led, protože oslabení hrají určití hráči a ostatní vypadnou z tempa. Ale dneska všichni, kdo byl na ledě, odvedli super výkon. Nějaké šance měli, ale zase nás podržel Hrášek. A to je strašně důležité, že si takhle pomůžeme navzájem.

Co znamenalo pro složení obranných řad brzké vyloučení Jana Štencela do konce utkání?
To je hokej. Někdo se může zranit, někdo může dostat trest do konce, to se stává. Proto tu všichni jsme, aby daného hráče vždy mohl někdo nahradit.

Výborný výkon předvedl opět Dominik Hrachovina. Co k němu říct?
Drží nás, je to strašně důležité. My se mu snažíme co nejvíce pomoci, on zase na oplátku nám. Když to takhle bude pokračovat, jedině dobře.

Odehrál jste 500. zápas v extralize. Je výhra takovou třešničkou na dortu?
Samozřejmě je to příjemnější, než kdyby se prohrálo (úsměv). Ale je to jen číslo, nevím, co víc k tomu říct.

Utkání přihlížela vyprodaná pardubická aréna, v hojném počtu přijeli i českobudějovičtí fanoušci.
A jejich podpora byla znát. Je paráda vidět a slyšet, že tím lidé žijou. Ať už tady v Pardubicích nebo u nás. Ta atmosféra je pak nepopsatelná, po těch těžkých časech bez diváků je úžasné hrát před tolika lidmi.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....