Banes Motor České Budějovice
11.02.2021, Klub

Jak Motor odškodní permanentkáře

ČESKÉ BUDĚJOVICE — MADETA MOTOR České Budějovice je klub, který patří mezi celky s největším počtem permanentkářů v Česku napříč všemi sporty. Dosud vždy to byla obrovská výhoda, bohužel v době koronavirové pandemie se tato přednost změnila ve velkou nejistotu. Permanentkáři se mohli v sezoně podívat pouze na jeden, v několika případech na dva, zápasy. Mají tak nárok na kompenzaci všech ostatních duelů, pokud se tedy do konce sezony situace nezmění, což se ale příliš předpokládat nedá. Nicméně kompenzace budou probíhat až po definitivním konci sezony, tedy nejdříve po 7. březnu. Jakým způsobem bude možné situaci řešit, to vám nastíní následující článek.
Situace v sezoně 2020-21 je pro Motor extrémně těžká. Permanentkáři jsou největším partnerem klubu a peníze za permanentky a vstupné měly při střízlivém odhadu v rozpočtu činit cca 30 milionů korun! Stát ale přítomnost fandů v hledišti zakázal a kompenzoval klubu tento výpadek dotací ve výši "jen" 12,5 milionu korun. Navíc musel klub splnit povinnost testování hráčů a realizačního týmu a zvýšených hygienických nároků na stadionu, což je další cca milion korun navíc oproti plánovanému rozpočtu. Snížit propad v rozpočtu ve výši více než 18 milionů bylo částečně možné díky snížení mezd a některých nákladů, nicméně další možnosti už klub jednoduše nemá. Ve svých rukou tuto možnost mají už jen nejvěrnější fandové Motoru, tedy vy. Pro klub je velmi důležité, aby se pokud možno co největší část permanentkářů rozhodla své peníze za permanentky klubu ponechat.

Vaše jméno na dresu

Našemu klubu se už ozval nemalý počet permanentkářů s tím, že o žádnou finanční kompenzaci žádat nebudou. To je skutečně úžasná oddanost klubu, které si nesmírně vážíme. Ale jen slova ocenění jsou nám málo. "Přemýšleli jsme dlouho, jak ocenit naše fanoušky, kteří se nás rozhodnou takto významně podpořit i ve chvíli, kdy kvůli pandemii nemohli chodit na zápasy. Jedním z největších symbolů každého klubu je jeho dres. A my jsme se rozhodli, že v sezoně 2021-22 budeme v extralize hrát celou sezonu v dresech, které na sobě budou mít jméno každého jednoho permanentkáře, jenž si nepožádá o vrácení peněz za svou letošní permanentku," vysvětlil generální manažer Stanislav Bednařík. Samozřejmostí je, že všem těmto permanentkářům se zachovává i sleva pro stávající permanentkáře na následující ročník a v hale bude i místo, kde se každý takový permanentkář se svým jménem nalezne napsaný.

Jak pomoci, i když nemůžete nechat peníze klubu?

Je naprosto jasné, že tak velké gesto nemůže udělat každý, ale možná můžete udělat aspoň menší. Už třeba proto, že se nám pro všechny naše permanentkáře podařilo vyjednat možnost sledovat veškeré přenosy z extraligy (nejen domácích, ale i venkovních zápasů!) na Hokejka TV, což je služba, která od prosince stála 250 Kč na měsíc a předtím 99 Kč na týden. Úspora při sledování zápasů tak může pro permanentkáře činit až 1141 Kč. Uvědomujeme si, že nikdo z permanentkářů si primárně nekupoval tuto službu, nicméně určitě stojí za zvážení, zda klubu nepomoci třeba nějakou podobnou částkou. Při žádosti o kompenzaci tak bude možné objednat si výjimečný památeční odznak klubu za libovolnou částku od 900 Kč. Každý takový fanoušek bude moci hrdě nosit důkaz o tom, že Motoru pomohl v jedné z velmi těžkých chvil. A zakoupit si odznak budou moci pochopitelně i ti, kteří o kompenzaci nebudou mít zájem, víme, že mezi vámi jsou a nesmírně si vás vážíme.

Jak požádat o kompenzaci a na kolik máte nárok?

Co nejdříve po skončení sezony dáme na internet k dispozici formulář, jehož prostřednictvím bude možné požádat o vrácení poměrné části peněz (viz tabulka níže, která nepočítá s postupem do play-off, jenž je stále teoreticky možný), případně bude možné nám oznámit, že o kompenzaci mít zájem nebudete. Vracet se bude vždy celá částka, z níž byla odečtena pouze poměrná část za ty zápasy, kdy jste v hledišti být mohli. Vězte, že vám kompenzujeme i náklady, které jsme museli uhradit prodejním a kartovým společnostem, a které nám, narozdíl od již zaplacených daní z přidané hodnoty, nebudou nijak kompenzovány. I proto vás prosíme o zvážení zakoupení speciálních odznaků v minimální ceně od 900 Kč, kterou ale můžete navýšit podle svých možností na jakoukoli částku. Zároveň je třeba si uvědomit, že noví permanentkáři ze sezony 2020-21, kteří si nechají kompenzovat částky za své permanentky, nebudou mít nárok na slevu pro sezonu následující. Všem těm, kdo měli permanentky v sezoně 2019-20 i 2020-21 nárok na slevu pro sezonu 2021-22 zůstává, i kdyby si požádali o kompenzaci za sezonu probíhající.

Druh permanentky            Zaplacená cena  Výše případné kompenzace
Klub 1928                       12000 Kč          9979 Kč
Celosezónní A2, A3, C4           7000 Kč          6461 Kč
Celosezónní A2, A3, C4, sleva    5900 Kč          5446 Kč
Celosezónní A4, C3, C5           7000 Kč          6730 Kč
Celosezónní A4, C3, C5, sleva    5900 Kč          5673 Kč
Celosezónní II. kat.             6000 Kč          5738 Kč
Celosezónní II. kat., sleva      5000 Kč          4807 Kč
Celosezónní stání                3800 Kč          3653 Kč
Celosezónní stání, sleva         3100 Kč          2980 Kč
Celosezónní fanklub              2500 Kč          2307 Kč
Základní část A2, A3, C4         6000 Kč          5538 Kč
Základní část A2, A3, C4, sleva  5000 Kč          4615 Kč
Základní část A4, C3, C5         6000 Kč          5738 Kč
Základní část A4, C3, C5, sleva  5000 Kč          4807 Kč
Základní část II. kat.           5400 Kč          5192 Kč
Základní část II. kat., sleva    4500 Kč          4326 Kč
Základní část stání              3300 Kč          3173 Kč
Základní část stání, sleva       2700 Kč          2596 Kč
Věříme, že těžkou situaci, do které se klub nedostal vlastní vinou, fandové pochopí, stejně jako my chápeme, že někteří fandové se vinou koronavirové pandemie dostali do podobných či ještě větších potíží. "Můžeme fandům slíbit, že pokud se podaří díky vstřícnosti permanentkářů získat pro klub dostatečnou částku, která zachrání rozpočet sezony 2020-21, uděláme naprosté maximum pro to, aby zejména výsledky v sezoně následující byly diametrálně odlišné od těch letošních. Poznali jsme, že pro extraligu je třeba mít rozdílové hráče, a jsme opravdu blízko tomu, abychom takové do Českých Budějovic dostali. A pokud velkorysost našich fandů bude taková, že nám své peníze nechá více než 70 % permanentkářů, každý z nich bude mít v sezoně 2021-22 na dresu nejen své jméno, ale tento dres od klubu zdarma také dostane," dodal generální manažer.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....