Banes Motor České Budějovice
17.04.2023, Pavel Mádl

Hokejistům Motoru začala příprava. Tým se seznámil s novými trenéry

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Necelý měsíc a půl volno a teď zpátky do práce! Hokejisté Motoru zahájili přípravu na příští ročník a poprvé se seznámili s novými trenéry - hlavním trenérem Ladislavem Čihákem a jeho asistentem Jiřím Hanzlíkem. Pod křídla si hráče vzal také nový kondiční trenér Josef Žáček, který sám hrával v mládežnických kategoriích Motoru.

Na začátku března skončila Motoru sezona, ve které skončil v konečném pořadí na třináctém místě. Po základní části už měli Jihočeši v kalendáři prázdná místečka a sezona 2022/2023 tak pro ně byla minulostí. A ročník to nebyl takový, jaký by si všichni představovali.

V pondělí už ale hokejisté Českých Budějovic započali přípravu na nadcházející sezonu. Nikoliv na ledě, nýbrž v posilovnách, a to s novým kondičním trenérem Josefem Žáčkem. Hráči podstupovali různá cvičení a testy, které vypovídají o jejich kondici. Tým se rovněž seznámil s novými trenéry Ladislavem Čihákem a Jiřím Hanzlíkem. Ti se na jihu Čech upsali ke spolupráci na tři roky a poprvé tak uskutečnili jednotlivé pohovory se všemi hráči. „S klukama jsme mluvili a myslím, že všichni mají motivaci napravit tu neúspěšnou sezonu, což je nejdůležitější,“ povídá nový asistent trenéra Jiří Hanzlík. První přípravy se ale neúčastnili všichni hráči. Zapojili se ale i někteří junioři, kteří minulý týden ve finále Ligy juniorů urvali ve finále s Přerovem postup zpět do elitní soutěže.

Na úvodním tréninku se také objevili lídři týmu, jako jsou Lukáš Pech, Milan Gulaš či Martin Hanzl. A nechyběla ani brankářská dvojice Dominik Hrachovina nebo Jan Strmeň. „Co se týče Lukáše Pecha, tak při mém trénování v Plzni jsem si Lukáše přál do týmu. Tehdy ovšem zůstával na Spartě a pak se přesunul sem do Budějovic. Dělali jsme si srandu z toho, že jsem musel já za ním, a ne on za mnou,“ vzpomíná Hanzlík, který právě s Pechem coby jeho spoluhráč v roce 2009 slavil mistrovský titul s karlovarskou Energií. V kabině se již také po roce ukázal zkušený obránce David Štich. Jeho kolega Pavel Pýcha přicházející rovněž od Bruslařů na úvodním srazu chyběl.

Českobudějovický Motor bude absolvovat suchou přípravu. Led by svěřenci Ladislava Čiháka měli poprvé okusit v druhé polovině července.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....