Banes Motor České Budějovice
23.09.2024, Václav Plachta

Druhý venkovní zápas odehraje Motor v Olomouci

Není čas ztrácet čas. Extraligový kolotoč jede na plné obrátky a již zítra čeká jihočeský Motor další zápas, tentokrát v Olomouci. Start utkání je na olomouckém zimní stadionu naplánován na 18:00. Již ve čtvrtek navíc Jihočeši doma přivítají pražskou Spartu. Vstupenky jsou stále k dostání ZDE.

BANES MOTOR ČB

Českobudějovický Motor zakončil první týden hokejové Tipsport extraligy ziskem šesti bodů, který aktuálně stačí Jihočechům na čtvrtou pozici v tabulce. Po úvodním vítězství nad karlovarskou Energií a porážce v Třinci dorazil ke třetímu kolu do Budvar arény silný soupeř a vicemistr z Pardubic. Vyprodaná hala byla v neděli svědkem úžasného hokejového koncertu, který přinesl domácím barvám vítězství 6:1. Do osudu utkání nejvíce promluvil útočník Nick Olesen, který vstřelil hattrick a stal se tak prvním Dánem, kterému se to v extralize podařilo. Na druhé straně naopak trápil pardubické střelce brankář Jan Strmeň, který si ve své letošní premiéře připsal dvaadvacet úspěšných zákroků.

Proti svěřencům Ladislava Čiháka bude ovšem stát v úterním utkání nebezpečný soupeř. V Olomouci se navíc dlouhodobě Motoru nedaří a od návratu do nejvyšší tuzemské soutěže zvítězili Jihočeši na olomouckém ledě pouze ve dvou z osmi případů. Oba zápasy se navíc odehrály v bronzové sezoně 2021/2022. V loňském ročníku vybojoval Motor na Hané jeden bod za prohru po samostatných nájezdech poměrem 2:3.

Sestava Motoru v utkání proti Pardubicím:

Strmeň (Klouček) – Doudera (A), Kachyňa, Štencel, Reilly, Pýcha, Kubíček, Vráblík – Ordoš, Kondelík, Gulaš (C) – Kovařčík, Pech (A), Olesen – Kubík, Přikryl, M. Beránek – Kašlík, Koláček, Valský

HC OLOMOUC

Olomouc neprožívá vůbec povedený vstup do soutěže a po prvních třech kolech je jediným týmem, který na svém kontě nemá ani bod. V prvním zápase letošního ročníku nestačili kohouti na Mladou Boleslav, se kterou prohrála poměrem 2:4. Stejný výsledkem navíc podlehla i v pátečním utkání na domácím ledě, kde přivítala pardubické Dynamo. Kalich hořkosti si Olomouc vypila do dna v neděli na půdě Vítkovic. V Ostravar aréně utrpěli debakl 1:7, který řídil tříbodový Roberts Bukarts.

V rámci letní přestávky moc ke změnám v olomouckém kádru nedošlo. Nejvýraznějším odchodem je přesun útočníka Jana Bambuly do Vítkovic. Naopak druhým směrem se do olomouckého kraje vydal Petr Fridrich společně s Matějem Machovským, který by měl zaplnit místo zraněného brankáře Branislava Konráda. Do Olomouce se v rámci extraligového rybníčku přesunul také Martin Kohout z brněnské Komety a Jihočechům dobře známý Jakub Doktor. Ten ale do prvního zápasu proti Motoru kvůli disciplinárnímu trestu nezasáhne.

Během přípravných zápasů odehrála Olomouc celkem osm duelů, z toho šest přineslo svěřencům Jana Tomajka vítězství. Jednalo se zejména o zápasy s českými soupeři, které okořenil dvojzápas se Slovanem Bratislava a zápas s HKM Zvolen. S týmem z hlavního města Slovenska zapsala Olomouc výsledky 2:4 a 4:0, úvodní zápas se Zvolenem Tomajkovi svěřenci zvládli zase poměrem 2:0. Za zmínku stojí také to, že dvojzápas odehrála Olomouc v rámci přípravy i s vítkovickou Riderou, kterou v obou případech Hanáci porazili, a to výsledky 5:2 a 3:2.

Sestava Olomouce v utkání ve Vítkovicích:

Sedláček (Machovský) – Ondrušek (C), T. Černý, Sirota, Rutar, Řezníček, Švrček, Rašner, Škůrek – Káňa (A), P. Musil, Orsava – Plášek, Kusko, Navrátil – Fridrich, Nahodil (A), Kohout – Kunc, Anděl, Doktor

Vzájemné zápasy z loňské sezony:

Banes Motor ČB - Olomouc 3:1

Olomouc - Banes Motor ČB 4:0

Banes Motor ČB - Olomouc 4:0

Olomouc - Banes Motor ČB 3:2sn


Sociální sítě

DNES HRAJEME DOMA! | Po Dynamu dnes do Budvar arény zamíří @hcspartapraha! Přijďte podpořit naše kluky na cestě za dalším domácím...

Po 4 letech bude Motor hrát doma ve žlutých dresech. Vůbec poprvé v extralize a po 36 letech v nejvyšší soutěži!

Start sezony se Motoru doma náramně podařil! iFortuna.cz rozdávala puky a dárky v soutěžích, fandilo se a vyhrálo se ??Najdete se...

Start sezony se Motoru doma náramně podařil. Najdete se na videu, které ukazuje atmosféru prvních duelů?

×
×
Dnes v 16:30 | U17
Motor České Budějovice
Bílí Tygři Liberec