Banes Motor České Budějovice
21.03.2022, Michal Špírek

Druhé utkání série se hraje v úterý opět od pěti hodin

První vítězný bod série se ocitl na českobudějovickém kontě. Teď je ale už třeba se naplno soustředit na druhý domácí duel. Ten se odehraje v Budvar aréně v úterý od 17:00. K dispozici je několik posledních vstupenek, kupujte online zde. Na pokladně Budvar arény budou lístky v prodeji od 13:00. Do 14:30 mohou permanentkáři v aplikaci přeposílat či uvolňovat svá místa ostatním, pokud sami nemohou jít. Zápas bude vysílat v přímém přenosu ČT sport.

Motor po dvou týdnech tréninku nenechal nikoho na pochybách - na play-off mód přepnuli svěřenci Jaroslava Modrého od úvodních sekund čtvrtfinálové série. V první třetině tak motoráci například zaznamenali devět hitů a dali hráčům Dynama pocítit, kdo je v Budvar aréně doma.

Právě vstup do zápasu, který ve výsledku pomohl k zisku dvoubrankového náskoku, si pochvaloval trenér Jaroslav Modrý. A jeho tým si výhru vzít nenechal. "Třetí třetinu jsme sehráli dobře takticky a utkání jsme si podrželi s velice dobrým výkonem našeho gólmana. Byla nádherná atmosféra. Byla krása hrát před takovým publikem, hodnotil českobudějovický kouč po prvním utkání.

Pardubicím nebyla nic platná střelecká aktivita, Dominik Hrachovina prokázal, že vyladil formu na play-off a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Domácí tým ukázal, že má ve svém středu šikovné hráče na buly, když vyhrál 48 z 85 vhazování. V této disciplíně vynikl zvlášť Jiří Novotný, který vyhrál 22 z 31 vhazování. Zajímavostí je, že jak pro Hrachovinu, tak Novotného, tak i dalšího úspěšného střelce Abdula představovalo úvodní utkání série jejich vůbec první zápas v play-off extraligy.

Obránce Roman Vráblík odehraje v úterý své 300. utkání v extralize.

Přijďte Motoru pomoci k zisku druhého vítězství. Poslední vstupenky k dispozici zde!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....