Banes Motor České Budějovice
29.04.2022, Klub

Dorostencům Motoru není práce pro dobrou věc cizí!

V nedávném příspěvku jsme psali o tom, jak dorostenci Motoru přivítali ve své kabině děti a jejich asistentky z Centra BAZALKA. Tentokrát se Motoráci vydali mimo jejich přirozené prostředí a navštívili děti ve stacionáři.

V rámci sociálního programu klubu pomohli ve středu 27. 4. na zahradě Centra BAZALKA s úklidem, když umyli venkovní stoly, lavice i židle, vytrhali plevel a vynesli odpad. Do práce se zapojili kromě hráčů i trenéři dorostu Milan Dančišin a Rostislav Kadlec společně s mentálním koučem klubu Lukášem Marešem. Po polední přestávce se přišly s dorostenci přivítat děti a jejich asistentky. Společně si zakopali míčem i zahráli ping pong. Motoráci předali Centru BAZALKA klubové oblečení, které děti s nadšením přijaly. Před rozloučením nás zakladatelka Centra BAZALKA Martina Koudelková provedla stacionářem, ukázala prostory a řekla klukům cenné informace o životě dětí ve stacionáři. Kluci tak mohli na vlastní kůži zažít, že mimo hokejovou bublinu existuje i svět podstatně jinačí, který je náročný a potřebuje naši pomoc.

Jak jsme psali již v předchozím příspěvku, návštěva Centra BAZALKA byla součástí klubového sociálního programu, který má za cíl podporovat u hráčů vědomí, že není na světě jen hokej, ale že jsou obklopeni mnoha palčivými sociálními tématy. V Motoru se snažíme s hráči pracovat tak, aby měli šanci poznávat město České Budějovice i z jiné než hokejové stránky. Cílem je být prospěšný svému okolí, být citlivý k potřebám druhých a učit se smysluplně pomáhat. Sociální program je součástí komplexní koncepce výchovy hráčů, o kterou se v klubu stará mentální kouč Lukáš Mareš. Věříme, že touto cestou budeme do budoucna vychovávat nejen špičkové sportovce, ale především uvědomělé a zodpovědné lidi.

Jsme moc rádi, že jsme měli možnost Centru BAZALKA pomoci, a děkujeme za milé přijetí. Těšíme se, až nás na oplátku přijedou děti navštívit v létě na Motor a podpořit nás při zápase. Trenéři Motoru společně s Martinou Koudelkovou rovněž domluvili účast Motoráků na charitativním turnaji trojic pro Centrum BAZALKA (11. června) v Beach Service Aréně České Budějovice (odkaz na akci najdete zde: https://www.beachservice.cz/akce/turnaje/detail/32288-charitativni-turnaj-trojic-pro-centrum-bazalka).

Spolupráce tedy vzkvétá a je hezkou ukázkou toho, jak sport může lidi spojovat.

Odkaz na stránky Centra BAZALKA: https://www.centrumbazalka.cz


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....