Banes Motor České Budějovice
21.10.2021, Michal Špírek

Dominik Hrachovina: V Budějovicích jsem naprosto spokojený

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Motorák první čtvrtiny gólman Dominik Hrachovina odpovídal na dotazy fanoušků, kteří zasílali své dotazy v rámci offline rozhovoru.

Dominik Hrachovina si působení v Motoru pochvaluje, České Budějovice se mu zamlouvají i jako město, sedmadvacetiletý brankář našel zalíbení v jihočeské přírodě. A jestli mu tu něco chybí? "Možná tak brněnskej přízvuk na lidech, že tady lidé mluví trochu jinak než my," zmínil s nadsázkou "Hrášek", který si rychle získal budějovické fanoušky.

Hrachovina čelil třeba i dotazu na svou rozehrávku, v odpovědi na další otázku fanouška nevyloučil, že by se někdy zapojil do bitky. "Člověk se musí postavit za spoluhráče," zdůraznil gólman, který si jde s týmem za vytyčeným cílem - postupem do play-off.

O Dominiku Hrachovinovi je známo, že se za dobu působení ve Finsku naučil perfektně i řeč. A zvládl to velmi rychle. "Jsem lingvista," usmíval se při odpovídání. "Finsky jsem se učil asi rok a už to šlo. V té době mi bylo patnáct, kdy se člověk učí dobře. Na jazyky jsem měl vždy svým způsobem štěstí, bavilo mě se je učit. Mluvím ještě rusky a anglicky, myslím si, že na dobré úrovni, v ruštině teda trochu plavu v psaní v azbuce, ale jinak dobrý." Kdo byl jeho brankářským vzorem? Které střely rád a které nerad chytá? Jaká je ve Finsku atmosféra na stadionech? A jak prožíval utkání proti Hradci Králové?

OFFLINE - PTALI JSTE SE DOMINIKA HRACHOVINY - ZDE
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....