Banes Motor České Budějovice
30.01.2021, Marek Baloun

Do Budějovic míří Boleslav! Podaří se Motoru opět bodovat?

Už počtvrté se tým Václava Prospala potká s Bruslaři z Mladé Boleslavi. Aktuálně pátý tým tabulky nemá poslední dobou příliš dobrou formu, proti Budějovicím ale pokaždé zvítězil. Zda to zopakuje počtvrté, nebo domácí uzmou další body, se dozvíme po skončení zápasu, který je naplánován na nedělních 15:30. Jako vždy budou dostupné přenosy, jak obrazový, tak textový.

BK Mladá Boleslav

Bruslařům se poslední dobou příliš nedaří. Závěr roku 2020 sice strávili ve vítězné šňůře, hned první zápas v novém roce už ovšem prohráli 0:1. Po zbytek ledna byly jejich výsledky střídavé, poslední dobou jsou spíše negativní. V posledních šesti kolech totiž vyhráli jen jedinkrát.

Poslední zápas přinesl Boleslaví porážku. Bruslaři doma hostili Energii, která vyhrála první třetinu. Boleslav sice v 35. minutě srovnala, ale v poslední desetiminutovce utkání Vary přidaly dvě branky a nakonec si odvezly vítězství 3:1.

Sestava Boleslavi z utkání s Vary:

Růžička – Hrbas, Ševc (C), Bernad, Dlapa, Šidlík, Allen – Lunter, Zbořil (A), Šťastný – Jääskeläinen, Cienciala, Kotala – Flynn, Najman, Kousal – Strnad, Bičevskis, Stránský

Z tábora Motoru

Motor mohl v posledním zápase opět uzmout důležité tři body, ale potkala jej smůla. Mountfield totiž dokázal odpovědět na trefu Daniela Voženílka v čase 59:59 a dostal tak zápas do prodloužení, a nakonec až do nájezdů. I ty trvaly dlouho, nakonec je ovšem Motoru vystřelil v šesté sérii Vít Jonák. Českobudějovičtí tak ukázali psychickou sílu a dokázali získat výhru. „Je škoda, že jsme nedokázali zápas uhrát za tři body a že náš gólman neodešel s nulou, protože podal výborný výkon. Závěry utkání nás pálí celou sezonu a bohužel jsme nakonec zase našli způsob, jak to nedotáhnout. Na druhou stranu kluci pracovali a odvedli solidní výkon, za což se odměnili vítězstvím. Získali jsme dva body proti velmi silnému soupeři,“ komentoval výsledek Václav Prospal.

Sestava Motoru proti Hradci Králové:

Strmeň – Slováček, Plášil, Vydarený, Kubíček, Štencel, Lytvynov – Jonák, D. Voženílek, Holec – Forman, Toman, Z. Doležal – M. Novák, R. Přikryl, Alderson – Beránek, P. Novák, Ville.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Sestava zůstane stejná jako v pátek a samozřejmě chceme navázat na vítězství. S Boleslaví jsme povětšinou vedli, je to jiný soupeř, než Hradec. Bude se více bruslit a napadat. My doufáme, že budeme lepší v koncovce a získáme ty tři body, které potřebujeme. Pro Formana to bude poslední utkání a ani my už nebudeme nikoho trejdovat a dohrajeme sezónu v aktuální sestavě."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....