Banes Motor České Budějovice
01.03.2022, Tomáš Kobera

Dnešní vítězství vnímám jako odrazový můstek, říká Dominik Hrachovina

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Zranění vyřadilo českobudějovickou jedničku ze zápasového tempa na deset duelů. Konečně se však Dominik Hrachovina vrátil na své místo a hned z toho bylo vysoké vítězství proti silným Pardubicím. Jak sám gólman Motoru utkání zhodnotil?

Gratuluji k důležité výhře proti Pardubicím, jak hodnotíte dnešní duel?
Vyhráli jsme 7:1, což už samo o sobě něco vypovídá. Odehráli jsme super zápas, především z obrany, a potřebovali jsme dát góly a to se nám povedlo. Celých šedesát minut jsme hráli velmi zodpovědně a tím jsme podle mě rozhodli o výsledku.

Po desetizápasové pauze jste naskočil zpátky do branky, jak jste se na ledě cítil?
Nic moc. Cítíte se, jako byste začínali od začátku, tu skládačku je potřeba skládat úplně od nuly. Každopádně podle mě takováto zranění člověka posunou, hlavně se s tím nedá nic dělat. Nemohl jsem se tomu nijak ubránit, zkrátka na mě někdo spadl a stalo se to, co se stalo. Dlouho jsem netrénoval, ale dneska mi kluci hodně pomohli a za to jim patří velké dík. Vyhráli jsme a já dnešní vítězství vnímám jako takový odrazový můstek.

Zranění, které vás vyřadilo z posledních deseti utkání, jste si přivodil na tréninku, nebo při zápase?
Ke zranění jsem přišel v zápase v Liberci.

V první třetině na vás šly pouze čtyři střely, bylo by podle vás lepší, kdyby takhle při prvním zápase po zranění, těch zakončení přišlo více?
Rozhodně ano. Bylo to nepříjemné, člověk měsíc nechytá a tím, jak jsme hráli dobře odzadu, tak se k nám Pardubice moc nedostávaly, možná až ve třetí třetině díky přesilovkám. Asi by bylo lepší, kdyby měl soupeř padesát střel a určitě bych se pak do toho dostal lépe.

Odpovídá podle vás drtivý výsledek 7:1 výkonům, které obě mužstva předvedla na ledě?
My jsme hráli výborně celých šedesát minut a vycházelo nám vše, bohužel pro Pardubice, ony dnes tahaly za kratší konec.

Po dlouhé době mohla být kapacita Budvar arény zaplněna bez omezení, na dnešní souboj se přišlo podívat téměř 5500 diváků. Jak jste vnímal atmosféru?
Je krásné, když mohou přijít. Hokej bez fanoušků a s nimi je úplně jiný sport. Každý hokejista potvrdí, že bez lidí je vše zcela odlišné, každopádně jsme rádi, že máme fanoušky zpět na tribunách.

Asi je stále brzy na to kalkulovat s případnými soupeři pro play-off, ale konec základní části je za rohem. Bavíte se v kabině o nějakých variantách?
Vždycky jsou nějaké varianty, ale tabulka je hodně zamotaná a vyrovnaná, takže každý zápas může to pořadí zpřeházet. Můžeme sice přemýšlet a sledovat utkání, ale než se odehrají všechny zápasy, tak se celá tabulka může ještě hodně změnit.

Závěrem se zeptám, jste tedy zdravotně fit a budete k dispozici do dalších zápasů?
Uvidíme, ale já doufám, že ano.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....