Banes Motor České Budějovice
dnes, Daniel Hengerič

Děti ze základen pomohly s úklidem oblíbených míst

Malí hokejisté z klubu BANES Motor České Budějovice se ve středu 16. října 2024 zúčastnili výchovné akce, která se neodehrávala na ledě, ale v přírodě. Společně se svými trenéry, rodiči a sourozenci se vydali do okolí Vrbenských rybníků a Parku Čtyři Dvory, kde se pustili do úklidu odpadků a zkrášlování přírody. Akce měla za cíl nejen vyčistit krásné přírodní prostředí, ale také ukázat mladým sportovcům důležitost ochrany přírody a zodpovědného chování vůči životnímu prostředí.

Vybaveni rukavicemi a pytli na odpadky, se děti pustily do práce. Čtyři základny se rozdělily následovně: Základny A a B se vydaly sbírat do Parku Čtyři Dvory, Základny C a D se vydaly k Vrbenským rybníkům, kde sbíraly plastové lahve, plechovky, obaly od potravin a další odpadky, které se nacházely v okolí hojně navštěvovaných českobudějovických rybníků.

Trenéři Motoru tuto akci považují za důležitou součást výchovy mladých hokejistů. "Chceme, aby si naši hráči uvědomili, že sportovní výkony nejsou to jediné, na čem záleží. Důležitá je také odpovědnost za okolní svět a příroda je něco, co musíme chránit," uvedl jeden z trenérů. Děti samotné měly z akce radost a práce je bavila. Mnohé z nich byly překvapené, kolik odpadků je možné v přírodě najít, a zároveň si uvědomily, že je důležité nejen po sobě odpadky neodhazovat, ale také pomáhat s úklidem tam, kde je to potřeba.

Sociální sítě

PREVIEW ??| První čtvrtina soutěže pomalu míří ke svému konci. Poslední domácí zápas před odvetami odehraje Motor v Budvar aréně...

Už zítra čeká Motor důležitý zápas s Plzní. Vstupenek na zápas je stále dostatek...

60. narozeniny dnes slaví bývalý českobudějovický útočník Roman Stantien. V A týmu hrál v sezoně 2006-07 celkem 19 zápasů,...

Stále můžete hlasovat pro naše malé Motoráky v anketě Puky pomáhají od Kaufland Česká republika????????

×
×
Dnes v 17:30 | Muži
Banes Motor České Budějovice
HC Škoda Plzeň
×
×
Dnes v 12:15 | U20
Motor České Budějovice
HC ZUBR Přerov