Banes Motor České Budějovice
26.03.2022, Michal Špírek, Pavel Mádl

Daniel Voženílek už se těší na pondělní zápas: Diváci nás poženou!

Motor porazil včetně zápasů základní části pardubické Dynamo rovnou pětkrát po sobě. Za stavu 3:0 ve čtvrtfinálové sérii ale byli šťastnější hráči Dynama a stav série snížili. Daniel Voženílek byl ve vyrovnaném utkání jedním ze střelců Motoru.

Byť byl Motor tentokrát střelecky aktivnějším týmem, čtvrtý duel série vyhrály Pardubice. Kde hledat kámen úrazu?
První gól jsme si měli lépe pohlídat. Nepodařilo se nám vystoupit po icingu a následném buly na beka a byla z toho branka. Pak je to vždycky tak, že tým, co vede, více brání a druhý se k němu musí tlačit a z toho pramení střely. Měli jsme šance, nastřelili tyčky, ale tentokrát vyhrály Pardubice a my se budeme snažit to ukončit v pondělí.

Po bleskovém prvním inkasování přišla druhá pardubická branka z úvodu 7. minuty. Co vám v tu chvíli problesklo hlavou, je to velká nepříjemnost?
Řekl bych, že takhle na začátku zápasu je to ještě dobré, říkáte si, že je skoro celý zápas před vámi, že dáte gól a jste na dostřel. Padesát čtyři minut je v hokeji hromada času. Takže takhle na začátku se s tím dá ještě něco dělat.

Hrajete proti vašemu mateřskému týmu. Jak sérii prožíváte?
Na zápasy chodí moji příbuzní, rodina je z Pardubic, někteří z protihráčů jsou moji kamarádi. Na střídačce soupeře navíc stojí Ríša Král, který mě trénoval v juniorce a poté i v áčku. Občas si tak na působení v Pardubicích vzpomenu, ale nijak zvlášť to v sérii neprožívám.

V zápase jste skóroval, dostal jste se i do samostatného úniku, ale neproměnil jste. Jaký byl váš úmysl při postupu na Frodla?
První myšlenkou byla střela, pak jsem se rozhodl to potáhnout do strany a dostat puk mezi nohy brankáře. Bohužel to nevyšlo, asi jsem měl zvolit tu střelu.

Zdálo se, že oproti předešlým duelům se dění na ledě trochu zklidnilo. Cítíte to tak?
Už i první zápas v Pardubicích se mi zdál klidnější. Nevím, jestli neříkám hloupost, ale pokud je tu větší hřiště, tak je těžší dohrávat osobní souboje. Led je takový pomalejší. Oproti budějovickým zápasům mi to přišlo takové jiné. Možná je to právě tím hřištěm.

Za stavu 3:1 na zápasy míříte k dalšímu utkání právě na domácí led. Jak vnímáte tvrzení, že poslední krok bývá ten nejtěžší?
Asi to tak je. Říkali jsme si to i v kabině před zápasem. Poslední krok neudělala v Liberci ani Sparta. Budeme chtít sérii ukončit v pondělí před našimi fanoušky. Budeme muset pracovat, dělat zodpovědně každý detail. Dáme do toho úplně všechno a nepřipouštíme si, že bychom se měli do Pardubic vracet.

Je velkou výhodou, že další zápas budete hrát ve své Budvar aréně?
Myslím si, že jo. Domácí atmosféra, fanoušci nás poženou, je to trochu jinačí. Těším se na to.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....