Banes Motor České Budějovice
10.08.2022, Michal Špírek

Další přípravný duel - tentokrát ve čtvrtek doma proti Třebíči!

Další možnost se zchladit a podívat se, jak Motor ladí formu na sezónu. Jak dopadne měření sil s prvoligovou Třebíčí? V Budvar aréně se bude hrát ve čtvrtek od 17:30. Vstupenky pořídíte online ZDE, případně před zápasem otevírá v 16:00 pokladna Budvar arény.

Trenér chce na ledě vidět bojovnost

Žádná radost. Tak by se daly shrnout pocity kouče Jaroslava Modrého po utkání na příbramském stadionu, ve kterém dal příležitost mladším hráčům kádru. Ti ho svými výkony proti Kladnu nepotěšili. "Ukázalo mi to spoustu věcí. Člověk se dozvídá, jak se tito mladší kluci chovají, když dostanou větší roli v zápase. Nelíbilo se mi to. Musíme je tak učit, ukázat jim, kudy vede cesta. Nejde se jen spoléhat na starší kluky, že tu práci udělají," hodnotí úterní zápas Modrý. Trenéři nasadili do zápasu oproti prvnímu přáteláku se Salcburkem hned několik mladíků. "Hráče jsem nesvazoval žádnou taktikou nad rámec základů, chtěl jsem, aby si na ledě vzájemně pomáhali, aby se nabízeli, chtěli puk. Dal jsem jim volnost, ať nám ukážou, co umí. Co mi tam od nich ale hlavně chybělo, tak že přinesou srdce, budou bojovat a budou hrdí na to, že reprezentují náš klub a že mají emko na prsou. To jsem postrádal," mrzí kouče.

Teď se motoráci postaví proti Třebíči. "Do utkání samozřejmě půjdeme s tím, že ho chceme vyhrát. Budeme hrát před našimi fanoušky a nemůže se stát, že by se hráči u nás v aréně nechali přetlačovat," nenechává trenér Modrý na pochybách s tím, že očekává od svých svěřenců bojovnější výkon, než tomu bylo proti Kladnu. Po utkání s Třebíčí bude mít tým prostor k tréninku, další příprava ho poté čeká až 21. srpna proti Linci (i na tento zápas už můžete kupovat lístky online).

Naposledy se Motor utkal s Třebíčí v rámci soutěžního zápasu v sezóně 2019/20 v první lize. Pro zajímavost, Budějovičtí tehdy vyhráli 5:1 a z aktuálního kádru do tohoto duelu zasáhli jen dva útočníci Zdeněk Doležal a Václav Karabáček. Oba ale ve čtvrtečním přípravném utkání ze zdravotních důvodů nenastoupí. Doležal si odnesl zranění z úterního duelu s Kladnem, nyní ho čekají lékařská vyšetření. Do tréninku už se naopak zapojil brankář Dominik Hrachovina.

Třebíč si vyšlápla na Kometu

Stejně jako Motor, i Třebíč půjde do utkání s úterním zápasem v nohách. Bílé hvězdy sehrály na brněnském ledě vůbec svůj první přípravný duel před novou sezónou a blýskly se výhrou 3:2. Pomohl k tomu jednou brankou i Miroslav Holec, forvard, který do Třebíče zamířil po letech v Motoru. Mezi opory týmu kromě něj bude patřit gólman Pavel Jekel nebo nejproduktivnější hráč Horácké Slavie z minulé sezóny Ladislav Bittner. Na zkoušce je v týmu třiadvacetiletý útočník Matyáš Svoboda, syn hlavního kouče Olomouce Matěj Tomajko nebo bek Petr Krejčí.

Teď by se hráči Třebíče rádi předvedli na ledě dalšího extraligového soupeře. "Je to těžký start, ale pro nás dobrá prověrka. Kluci, kteří se chtějí probojovat do extraligy, tak se mohou porovnat s hráči, kteří to už hrají," říká před čtvrtečním přípravným zápasem pro klubový web třebíčský hráč Radim Ferda.

V poslední sezóně se Třebíči povedla základní část, po které obsadila třetí příčku. Jenomže ve čtvrtfinále play-off byl nad její síly Sokolov, s kterým padla 1:3 na zápasy.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....