Banes Motor České Budějovice
29.12.2021, Michal Špírek

Čas na odplatu za těsné porážky? Motor míří do Pardubic

Den bez zápasu a jde se znovu do akce. Tentokrát čeká na Českobudějovické venkovní utkání. Dvakrát s Pardubicemi Motor padl rozdílem jediné branky 2:3. Jak dopadne třetí setkání v sezóně, hrané v rámci 37. kola ve čtvrtek od 18:00? Zápas vysílá O2 TV Sport.

O soupeři - HC Dynamo Pardubice

Dynamo zažilo v prosinci úctyhodnou sérii sedmi vítězství v řadě. Tu ukončila před Vánoci až Kometa, následně svěřenci Richarda Krále padli i s Vítkovicemi, ale v posledním utkání se opět naladili na vítěznou notu. Přesvědčivě porazili Litvínov v poměru 5:1, a to na jeho ledě. "Přijeli jsme s trochu defenzivní taktikou a chtěli jsme mít dobrý pohyb, to se nám povedlo. Gratulace do kabiny, protože jsme zápas opravdu odmakali. V důležitých chvílích jsme proměnili svoje šance a myslím si, že jsme byli lepším týmem," hodnotil pardubické počínání asistent trenéra David Havíř.

Ze zdravotních důvodů nemohl nasadit do brány Dominika Frodla, ale Milan Klouček má v sezóně, ve které se s parťákem v bráně střídá, velmi podobná brankářská čísla. Další gól zaznamenala střelecká kometa sezóny Robert Říčka, který tak docílil mety 20 gólů. Svědčí mu spolupráce s Davidem Ciencalou, druhým nejproduktivnějším hráčem východočeského klubu. V obraně Pardubice spoléhají třeba na produktivní dvojici Juraj Mikuš a Jan Košťálek.

Pardubice zatím v sezóně v prostředí svého stadionu pouze jednou ze 17 zápasů nevydolovaly ani bod. To když hned ve 3. kole doma podlehly Spartě. Další čtyři porážky ale zaznamenaly doma po prodloužení či nájezdech.

Sestava Pardubic z posledního zápasu: Klouček – Robertson, Nakládal, Mikuš, Košťálek, Vála, Kolář, Zdráhal – Paulovič, Poulíček, Blümel – Kousal, Musil, Camara – Říčka, Roman, Cienciala – Hecl, Anděl, Rohlík.

Z kabiny Motoru

V případě Plzně se Motor utkal se čtvrtým týmem tabulky. Uspěl. Teď přichází ještě o stupínek lepší soupeř. Motor s Pardubicemi sehrál dva vyrovnané zápasy, pokaždé ale bez bodového efektu. Pozor na vyloučení, bude jistě trenérský štáb opakovat v budějovické kabině - Dynamo dokáže totiž každou čtvrtou využít a je v tomto ohledu druhé nejlepší v lize.

V posledním duelu už nastoupil bek Stuart Percy, který chyběl kvůli zranění v obličeji. Proto hraje českobudějovický obránce v helmě s ochranným plexisklem a mřížkou. Na marodce zůstávají obránce Štich, útočník Venkrbec, poslední utkání nemohl kvůli zdravotním problémům odehrát ani Kristofers Bindulis.

Sestava Motoru z minulého utkání: Hrachovina – Štencel, Vráblík, Bučko, Percy, Šenkeřík, Piskáček (A), Remta – Holec, Pech (A), Gulaš (C) – Abdul, J. Novotný, Z. Doležal – Vondrka, J. Ondráček, Valský – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček.

Vzájemné zápasy:
7. kolo: Pardubice - České Budějovice 3:2
Po bezbrankové první třetině otevřel skóre v oslabení Michal Vondrka. Pardubičtí ale v poslední vteřině druhé třetiny odpověděli stejnou mincí a také se prosadili v oslabení. Motor do vedení v posledním dějství poslal Jiří Ondráček, pak se ale dvakrát v přesilovkách prosadily Pardubice a i přes mohutný tlak v závěru při odvolání brankáře se Českým Budějovicím srovnat nepodařilo.

22. kolo: České Budějovice - Pardubice 2:3
Motor na domácím ledě vedl s Pardubicemi dlouho vyrovnané utkání. Dokonce byl dvakrát ve vedení. V poslední dvacetiminutovce jej nicméně ztratil a na soupeřův obrat svěřenci Jaroslava Modrého již zareagovat nedokázali. Z nadějně rozehraného duelu tedy českobudějovičtí hráči odcházeli bez bodového zisku.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice