Banes Motor České Budějovice
11.08.2022, Václav Kucul, foto Jan Škrle

Brankář David Cinka si připsal premiérový start za A-tým Motoru

Premiéru v brankovišti si v přípravě proti Třebíči odbyl brzy teprve šestnáctiletý gólman David Cinka, který ale bohužel prohře Českých Budějovic nezabránil. I tak to pro něho byl ale velký zážitek. „Jenom škoda, že jsme nevstřelili nějaký gól,“ mrzí budějovického mladíka.

Davide, dnes jste odchytal svůj první zápas za áčko Motoru, který jste bohužel prohráli. Jak byste to zhodnotil?
Pro mě bylo ze začátku hodně těžké dostat se do tempa, protože je to úplně jiný hokej než v juniorech. Nejsem tady od toho, abych hodnotil hráče, pro mě to byla ale super zkušenost, za kterou bych chtěl poděkovat trenérům.

Jak byste popsal góly, které jste dostal? Těžko chytatelné…
První dva byly tečované, u toho třetího gólu jsem se snažil ten puk najít, což se úplně nepovedlo a byla z toho branka. Ten poslední gól mě ale mrzí, protože puk soupeři ujel a já nestihl k sobě dřív sklapnout betony. Takže jak jsem řekl, z tohoto pohledu mě to mrzí.

Jak jste si užil atmosféru? Před tolika lidmi jste hrál asi poprvé…
Atmosféru jsem si užíval, bylo to super. Škoda, že nepadl žádný gól do soupeřovy branky a já neslyšel lidi křičet. Ale třeba to ještě někdy vyjde.

Byl jste nervózní?
Před zápasem docela jo. Ale jak se povedl první zákrok, druhý zákrok, tak to ze mě spadlo. Během zápasu jsem se už pak cítil dobře. Škoda jen, že to nedopadlo výsledkově.

Přišel vám fandit někdo z rodiny?
Ano, na zápase jsem měl své rodiče a své kamarády.

Po zápase někteří fanoušci vyvolávali vaše jméno, jaký to byl pro vás pocit?
Bylo to moc příjemné, ale ještě příjemnější by to bylo, kdyby se vyhrálo. Ale i tak to bylo báječné, kvůli tomuhle se ten sport dělá.

Jaké jsou vaše další vyhlídky a cíle?
Nejvíce se teď soustředím se na postup s juniorkou. Tohle byla samozřejmě skvělá zkušenost, jak jsem řekl a moc za ní děkuji. Základem je ale postup s juniorským týmem do extraligy.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....