Banes Motor České Budějovice
27.07.2022, Klub

Akademie Motoru je šestá nejlepší v Česku

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Každoroční svazové hodnocení Českého hokeje velmi názorně ukazuje, jak jsou akademie úspěšné ve výchově hokejistů. Přestože sestup juniorky Motoru je bezesporu smutným výsledkem minulého ročníku, neměl by zastřít fakt, že českobudějovická mládež dokáže vychovávat nadprůměrné množství hokejistů pro profesionální hokej a mládežnické reprezentace. Právě to je pro napojení na A tým jeden z nejdůležitějších ukazatelů a cílů pro budoucnost. Stejně jako práci v mládeži nedefinoval mistrovský titul dorostu v roce 2018, není ani sestup juniorky objektivním ukazatelem kvality práce trenérů a hráčů. To prokazuje i svazový žebříček, který určil Akademii Motoru 6. příčku ze všech klubů v zemi!

Cíle v mládežnické akademii Motoru jsou velmi různorodé. Hlavní je pro klub výchova kvalitních lidí a špičkových sportovců, které bude hokej bavit a kteří budou mít zajištěné nejlepší možné podmínky pro to, co dělají. Ať už v procesu tréninkovém, nebo i vzdělávacím. Z pohledu Českého hokeje se pak posuzuje zejména to, jak dokáží jednotlivé kluby vychovat hráče pro mládežnické reprezentace a seniorský hokej. Za každého hráče, který dosáhne na daná kritéria, dostávají kluby bodové ohodnocení, a z něj pak vychází pořadí těch nejlepších. A za poslední období 2017-22, kdy je v tomto ohledu nejlepší Kometa Brno, si rozhodně nevedl vůbec špatně ani českobudějovický Motor. Jasným ukazatelem je 6. místo mezi všemi kluby v zemi.

A ani do budoucna nehodlá Motor ustupovat z dobytých pozic. Už kondiční testy před sezonou, kterými svaz srovnává výkony hráčů všech klubů, ukazují v mnoha směrech velmi dobrou letní přípravu mladých jihočeských hokejistů. Dorostenci vykazují v průměru páté nejlepší výsledky v konkurenci všech akademií v disciplíně 5x 200 m, třetí nejlepší průměr mají v bench pressu a úplně nejlepší jsou kluci z dorostu Motoru v běhu na 1500 metrů, kde na jejich průměrný čas 5 minut a 10 sekund nemá žádný jiný tým u nás.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....