Banes Motor České Budějovice
06.12.2019, Denisa Józsová

JUN: CEB - VIT 6:5 - Obrat z 0:4 na 6:5? Pro juniorku žádný problém!

Budějovická juniorka dnes potvrdila zlepšenou výkonnost, když brala z utkání proti Vítkovicím tři body. Málokdo by si však po první třetině na Motor vsadil. Jihočeši totiž po první periodě prohrávali 0:4 a v dalším průběhu zápasu 1:5! Přesto nic nevzdali a předvedli fantastický obrat, stav zápasu nakonec skončil 6:5 pro domácí!

Začátek zápasu rozhodně vyšel více hostujícímu týmu, který se trefil po čtyřech minutách, a to při hře čtyři na čtyři. Dominik Věntus napřáhl na vrcholku kruhu a střelou na zadní tyč vsítil první gól zápasu – 0:1. Ze hry měly podstatně více Vítkovice, které přidaly i další branku. Jan Bernovský napřáhl k další střele, která jen škrtla lapačku Ludvíka a rozvlnila za ním síť už podruhé – 0:2. Od Ridery to navíc nebylo vše. Ryšavý totiž vypálil nebezpečnou střelu na bližší tyčku, kterou Ludvík vyrazil jen nad sebe. Kotouč si pak jako první našel v brankovišti Adam Beránek, jenž ho poslal v klidu do prázdné sítě – 0:3. A hosté přidali ještě jeden zásah. Jakub Gebauer se dostal k zakončení bekhendem, kdy poslal puk neomylně pod horní tyčku - 0:4. To už bylo hodně na Ludvíka, který přenechal své místo Dvořákovi. Po první periodě tak vedli hosté o čtyři góly.

Začátek druhé třetiny už o něco lépe vyšel Jihočechům. Matouš Masopust se dostal do samostatného úniku a bekhendem překonal gólmana hostí – 1:4. Ježe Vítkovice si krátce nato vzaly svůj čtyřbrankový náskok zpět. Jan Vojtovič se taktéž objevil sám před gólmanem, kterého překonal střelou pod beton – 1:5. Jenže následně hráli domácí početní výhodu, kterou využili. Jakub Čížek nabil na modrou, kde byl připravený Václav Svach, který propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:5. To navíc nebylo od Motoru vše! Jakub Čížek vybojoval puk v útočné třetině a předložil ho Jaroslavu Pouzarovi, jenž se trefil mezi betony – 3:5. To už bylo moc zase na gólmana hostů, a i na druhé straně došlo ke střídání brankářů. Po druhé části tak domácí prohrávali o dvě branky.

Jihočechům stačilo v poslední části třináct vteřin na to, aby prohrávali už jen o jednu branku. Michal Silný dostal přihrávku na střed hřiště, odkud poslal kotouč mezi betony gólmana, a ten skončil v síti – 4:5. Srovnat mohl Jakub Čížek, ale jeho rána jen orazítkovala tyč. Jenže poté velkou chybu předvedl Dolíška, kterého za brankou o puk Jahor Hracholski, jenž nadvakrát dostal kotouč do sítě – 5:5. K tomu navíc přišel i velký obrat! Jakub Čížek na sebe vzal přečíslení dva na jednoho a trefil se mezi betony – 6:5. Hosté to ještě zkusili v šesti, ale branku už vstřelit nedokázali. Motor tak obrátil čtyřgólové manko a bere plný počet bodů.

Ohlasy po zápasu

Luboš Rob (České Budějovice): Tak nakonec se mi zápas hodnotí dobře, jelikož jsme dokázali otočit stav z 0:4 a 1:5. První třetinu jsme však podali opravdu špatný výkon a já si říkal, že to tak nemůže dopadnout. Nebyl tam totiž téměř žádný důraz, nebylo tam nic z toho, co si říkáme. V kabině jsme si ale něco řekli, přeskupili jsme lajny, což pomohlo. Klukům musím nyní poděkovat, protože takových zápasů, které se takto otočí, moc není.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice