Banes Motor České Budějovice
06.12.2019, Adam Pavlíček

DOR: CEB - SUM 5:2 - Žádné drama, dorost doma přehrál Šumperk

Do bojů o záchranu dorost na domácím ledě vstoupil dobře. Ve čtvrtek porazil Olomouc a o den později se bez větších komplikací vypořádal s Mladými Draky ze Šumperka v poměru 5:2. Jihočeši byli aktivnějším celkem. To platí i co do počtu střelecký pokusů. I ten naznačuje domácí dominanci - 59:20.

Českobudějovičtí hokejisté nastoupili do utkání ve velmi dobrém tempu a rytmu. Od začátku diktovali tempo, což se promítlo i v kolonce gólů. Tu poprvé změnil Adam Dvořák, který vystřelil svému týmu vedení. Postupně na něj v úvodním dějství navázal také David Kašpar a Jihočeši byli rázem ve dvougólovém náskoku. Komfortněji se však mohli cítit ještě po trefě zhruba minutu před odchodem do kabin. Tehdy se mezi přesné střelce zapsal také Jakub Kalčík.

I ve druhé třetině pokračovali domácí v tempu, které nastolili, a byli to oni, kdo vládl ledu. I Šumperk se občas vydal na opačnou stranu, hostující střelci si však většinou vylámali zuby na neprostupné obraně či přesném Martinu Lidákovi. Motor zaznamenal již čtvrtou trefu, jmenovitě pak Alois Dubský. Se závěrem periody pak přišla i první trefa šumperských Mladých Draků. Jiří Fibigr zakončil přesně a skóre upravil alespoň esteticky.

Poslední perioda obrázek hry příliš neměnila. Motor měl na kontě tříbrankový náskok a nic nenasvědčovalo tomu, že by si ho měl nechat vzít. To podrtrhl i David Kašpar, který přidal svou druhou branku v utkání. Zápas se pak spíše dohrával, kam poputují tři body, totiž bylo jasné. Skóre dal definitivní podobu Matěj Trögner, když na konto Šumperských připsal druhý přesný zásah. Konečné skóre tedy 5:2 z domácího pohledu.

Ohlasy po zápasu

Roman Fousek (České Budějovice): Ve dvou domácích zápasech jsme získali všech šest bodů - to je to, co jsme chtěli. Zrovna v téhle fázi soutěže je důležité zvládat všechny zápasy, a především ty domácí. Jsem rád, že jsme navázali na čtvrteční výkon, soupeře jsme přetlačili a byli aktivnější. V první třetině jsme dali tři góly, což nás dost uklidnilo, potom jsme zápas kontrolovali a navíc dvě trefy ještě přidali. Pořád je v naší hře pár chyb, které si rozebereme a ukážeme. Do dalších utkání se jim musíme vyvarovat. Máme teď volný víkend a čtyři tréninky, budeme se tedy připravovat na trip na Moravu, který nás brzy čeká.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....