Banes Motor České Budějovice
25.11.2019, Petra Bicková

Motor doma přivítá ambiciózní Vsetín

Po výhře nad Porubou se Motor opět vrací na domácí kluziště. Na svém ledě tentokrát přivítají Jihočeši Vsetín. Valaši se představí v Budvar aréně poprvé v této sezóně. Oba týmy se spolu už ale setkaly, a to konkrétně v jedenáctém kole Chance ligy. Tehdy tři body putovaly na jih, České Budějovice porazily domácí tým 5:3. Pokud chcete na zápas dorazit, a ještě nemáte lístek, můžete si jej pohodlně zakoupit na tomto odkazu. Pokud se do Budvar arény nedostanete, můžete zápas sledovat na Onlajnech nebo sledovat na živém přenosu na HokejkaTV.

VHK Robe Vsetín

Valachům se momentálně daří. I přes pomalejší rozjezd se svěřenci Jiřího Dopity dostávají na přední příčky tabulky. Od 17. kola každý zápas bodovali, z toho sedm zápasů za sebou neprohráli, v tom osmém podlehli Slavii v prodloužení 4:5. Ve 23. kole Chance ligy dokonce předvedli Na Lapači kanonádu, kdy porazili Benátky nad Jizerou vysoko 8:0. K čistému kontu pomohl svému týmu českobudějovický odchovanec David Gába, který si připsal první nulu v sezóně. V posledním zápase porazil Vsetín Jihlavu, pro kterou je důležitý každý bod. I tento těžký boj Valaši zvládli a přehráli Duklu 3:2. Záda Davidu Gábovi kryje pro fanoušky Motoru také dobře známý Ondřej Bláha. Z jihu na Valašsko se také přesunul útočník Jakub Doktor, který byl ale následně poslán na hostování do Chomutova.

Kromě brankářské dvojice a podpory v útoku na Lapači působí Vlastimil Dostálek, který sice není odchovanec Motoru, ale dvě sezóny zde působil. A to konkrétně v sezóně 2016-2017 a 2017-2018. Druhý zmíněný rok se zde setkal Vlastimil Dostálek se svým nynějším spoluhráčem Vítem Jonákem, který také jednu sezónu hájil barvy Motoru. Nejproduktivnějším hráčem Vsetína je obránce Ondřej Slováček, který nasbíral 21 bodů.

Vsetín je aktuálně druhým celkem tabulky. Boj o druhou příčku svádí s Přerovem a s Porubou. Všechny tyto týmy mají shodně 49 bodů. S rozdílem jednoho bodu se jim lepí na paty Litoměřice. Dokáže rozjetý Vsetín dobýt Budvar arénu a upevnit si druhé místo v tabulce?

Sestava Vsetína z posledního zápasu:

Gába – Teper, Slováček, Hunkes, Kudělka, Jeřábek, J. Drtina , Dudáš – D. Tůma, Kucharczyk, Jonák – Dostálek, Rehuš, Procházka – Gorčík, L. Volf, Karafiát – Vítek, Šilhavý, Hořanský.

Posledních pět zápasů Vsetína:

Vsetín - Jihlava 3:2
Slavia – Vsetín 5:4p
Vsetín – Benátky nad Jizerou 8:0
Ústí nad Labem – Vsetín 2:3p
Vsetín - Kadaň 5:2

26. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

VKH ROBE Vsetín

středa 27. listopadu 2019, 17:30, Budvar aréna

Zpod Černé věže

Motor je stále lídrem Chance ligy a už několik kol se vyhřívá na prvním místě tabulky, kterou vede s náskokem sedmnácti bodů. Už teď je jasné, že nebude sesazen do konce první základní části soutěže. Svěřenci Václava Prospala dávají nejvíce gólů v lize, na svém kontě jich mají už 115. Nejproduktivnějším hráčem Motoru je aktuálně Roman Přikryl, který nasbíral 27 bodů. Potvrdí Jihočeši svoji formu v zápase proti ambicióznímu Vsetínu?

Posledních pět zápasů Motoru:

České Budějovice - Jihlava 3:2
Litoměřice - České Budějovice 5:8
Přerov – České Budějovice 3:2sn
České Budějovice – Chomutov 6:4
Poruba – České Budějovice 1:3

Sestava Motoru z posledního zápasu:

Klouček – Vydarený, Suchánek, Pýcha, Plášil, Allen, Pavel – Christov, Venkrbec, Holec – Babka, R. Přikryl, Z. Doležal – M. Novák, J. Kloz, Beránek – Karabáček, Prokeš, J. Veselý – Endál.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

Za posledních deset kol jsme získali dvacet osm bodů a Vsetín dvacet čtyři. Tyto dobré výsledky ho vynesly na druhé místo tabulky. Potkají se útočné týmy a já věřím tomu, že bude zase plná Budvar aréna. Pro diváky to bude velice atraktivní zápas. Očekávám vyměňování šancí, protože Vsetín je velice silný do útoku a má i několik výborných obránců. O utkání budou rozhodovat speciální formace, kdo bude poctivý při dobruslování do obrany a také výkony gólmanů. Toto utkání je pro nás dobrá prověrka. Za posledních pět kol zažijeme už potřetí souboj první s druhým.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....