Banes Motor České Budějovice
22.11.2019, Adam Pavlíček

Motor jede do Poruby, které zkusí vrátit prohru z domácího zápasu

Po domácí výhře nad Chomutovem se Motor znovu vydává na venkovní kluziště. Tentokrát bude bojovat v daleké Porubě, u jednoho z příjemných překvapení této sezony a zároveň třetího týmu tabulky. Zápas započne v sobotu v 16:00 a bude jej možné sledovat na Onlajnech nebo na serveru HokejkaTV.

HC RT TORAX Poruba

Slezané mají v posledních dnech velmi nabitý program, v jehož rámci se představili dvakrát v Nitře při příležitosti Visegrádského poháru. Proti slovenskému soupeři hráli výsledkově napínavé duely, nicméně oba byly bez výhry. Z pohledu českého týmu první zápas dopadl 2:4, druhý jen 0:1. V lize se Porubě naopak velmi daří. Například v minulém kole přehrála jihlavskou Duklu. V posledních osmi zápasech svěřenci Miloše Holaně padli jen dvakrát. Možná trochu paradoxně proti Kadani a Benátkám.

I výše zmíněné výsledky zatím Porubanům vynášejí parádní třetí místo v tabulce, které musí těžce hájit. Největší souboj o druhou příčku svádí s Přerovem, který má na kontě stejný bodový zisk. V případě, že by v sobotu domácí padli, mohl by se na ně pak dotáhnout třeba i Vsetín z pátého místa.

Sestava Poruby z minulého kola:

Kůdela – Pastor, Dundáček, Slavík, Husák, Dluhoš, Urbanec, Rudl – Kanko, Zdeněk, Káňa – Szturc, Hlinka, Obdržálek – Sikora, Hudeček, Ďurač – Nejezchleb, Jáchym, Špaček.


24. kolo

HC RT TORAX Poruba – ČEZ Motor České Budějovice

Sobota 23. listopadu 16:00, RT TORAX Aréna, 25. kolo

Zpod Černé věže

Českobudějovičtí hokejisté se drží na prvním místě tabulky a mají jistotu, že se na něm minimálně pár kol ještě udrží. Náskok v čele ligy je totiž čtrnáctibodový. Motor si v posledním kole poradil s Chomutovem, který na jihu Čech předvedl velmi solidní výkon, na ofenzivně laděné domácí ale nakonec nestačil v poměru 4:6. Tím se Prospalovi svěřenci vrátili do vítězné atmosféry. Kolo předtím totiž po několika zápasech padli. Konkrétně na ledě Přerova po samostatných nájezdech.

Nejproduktivnějším hráčem je Roman Přikryl, který posbíral 27 bodů. V závěsu za ním je kapitán týmu Pavel Pýcha, jenž má na kontě o jeden bod méně. Stejně si vede další obránce Karel Plášil. I on ukořistil 26 bodů a společně s Pýchou se dělí o druhé místo v kanadském bodování.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Poruba odehrála pohár v Nitře, takže mají odehráno sedm zápasů v jedenácti dnech. Některé klíčové hráče ale nebrala s sebou, takže myslím, že tým bude na sobotu dobře připraven i po fyzické stránce. Soupeř to velmi umí v útočném pásmu, takže je budeme muset přebít vlastním útokem. Celkově musíme v soupeřově pásmu trávit co nejvíce času. Je třeba rychle zakládat útoky, potom si dát pozor na porubskou přesilovku, ve které mají nejlepší čísla v lize. To budou klíčové aspekty."

Sestava Motoru z posledního zápasu:

Strmeň – Pýcha, Plášil, Suchánek, Allen, Lytvynov, Pavel – Babka, R. Přikryl, Z. Doležal – Christov, Venkrbec, Holec – M. Novák, J. Kloz, Endál – Karabáček, Prokeš, J. Veselý – Beránek.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....