Banes Motor České Budějovice
21.11.2019, Denisa Józsová

DOR: CEB - MBL 2:7 - Dorost doma vysoko padl s Mladou Boleslaví

Ani dorostu se v této sezóně zrovna nedaří, což se ukázalo i v domácím zápase s Mladou Boleslaví. Jihočeši celkem záhy prohrávali o dvě branky a náskok soupeře už nedokázali stáhnout. Středočeši přidávali branky i dále a České Budějovice nakonec padly vysoko 2:7. Motoru se nedařilo ani ve střelbě, vyslal osmnáct střel, zatímco jeho soupeř padesát jedna.

Zápas s Mladou Boleslaví přinesl hodně branek, bohužel pro Jihočechy byla většina do jejich sítě. byli to navíc Středočeši, kteří se prosadili jako první. Individuální akcí se blýskl Jindřich Plíšek - 0:1. O dvě minuty později už to navíc bylo o dvě branky. Po Moravcově pasu se trefil Oskar Haas - 0:2. Už o minutu později se ale povedlo domácímu celku snížit náskok soupeře. Placek našel volného Jana Vavříka, jenž se nemýlil - 1:2. Toto vše se stalo do páté minuty. A o další minutu později viděli diváci v Budvar aréně další branku, která se ukázala jako vítězná. Za Boleslav se tentokrát trefil Jakub Hruška - 1:3. Hosté tak šli do kabin podstatně spokojenější, jelikož vedli o dvě branky.

Ze začátku druhé periody hráli Budějovičtí přesilovou hru pět na tři, ovšem využít jí nedokázali. Tak přišel trest v podobě další inkasované branky. Tentokrát zacílil do sítě od modré Jakub Hrouda - 1:4. A Bruslaři svůj náskok nadále navyšovali. Náskok svého týmu zvýšil Matěj Gardoň, jenž poslal svůj celek do čtyřbrankového trháku - 1:5. Budějovice přece jen vykřesaly ještě malou naději, když se trefil Filip Petrásek minutu před koncem prostředního dějství - 2:5.

Veškeré naděje ale domácím zhatil hráč, který ještě před nějakým tím rokem za Motor nastupoval. Od modré se totiž trefil Sebastian Jasečko, jenž zamezil nějakému tlaku domácího celku - 2:6. Do konce zápasu se ještě jednou trefil Oskar Haas - 2:7. Středočeši tak odjeli do svého města se ziskem tří bodů a s jednoznačným vítězstvím na kontě.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....