Banes Motor České Budějovice
20.11.2019, Petra Bicková

My jsme týmem, který by měl určovat tempo hry, míní Vít Christov

Motor se v zápase proti Chomutovu vrátil na vítěznou vlnu. Jihočeši porazili Piráty 6:4 a čtyři branky zajistila první lajna, která se skládá z Víta Christova, Matouše Venkrbce a Miroslava Holce. Jedním gólem a asistencí přispěl k vítězství prvně jmenovaný.

Jak moc vás mrzelo ukončení dvanácti zápasové série bez porážky, kterou jste ukončili v minulém kole v Přerově.
Mrzelo nás to. Měli jsme dobrý nástup, ale bohužel jen těch prvních deset minut, a to nás potom stálo celý zápas. Jsme rádi alespoň za ten bod, který jsme přivezli. Je třeba se ale naučit hrát celý zápas a vytěžit z toho víc.

Šli jste do zápasu proti Chomutovu s tím, že si chcete spravit chuť a zpět se vrátit na vítěznou vlnu?
Do každého zápasu jdeme naplno a s tím, že chceme tři body. Jsme považováni za favority a snažíme se odvádět naší práci poctivě a vyhrát každý zápas.

Dali jste hned v úvodu dva góly, pak jste ale hned dvakrát inkasovali, a to dokonce ve vlastní přesilové hře. Co se v tu chvíli stalo?
Dostali jsme se do vedení 2:0 a trošku jsme mysleli, že to půjde samo. Ale bohužel nic samo nejde. Nechci říct, že by přišlo z naší strany nějaké podcenění. Chomutov dal gól na 2:1, vyrovnali v naší přesilové hře a najednou byl na koni soupeř.

Co jste si řekli v kabině po první třetině?
Řekli jsme si, že musíme zlepšit hru. My jsme ti, kteří budou určovat tempo hry. Šli jsme do toho s tím, že ten zápas otočíme a to se nám povedlo.

Vít Christov proti Chomutovu:

Body: 2 (1+1)
Střídání: 17
Ice time 12:42

V posledních zápasech jste hodně vylučovaní. Vytýkají vám to trenéři?
My se o tom bavíme před každým zápasem, na každé poradě si říkáme, že musíme být disciplinovaní. Když už nastane přesilová hra či oslabení, chceme tyto speciální formace hrát dobře. Bohužel se nám to ale nedaří, nevím, čím to je. Já ale věřím, že se z našich chyb ponaučíme a bude to jen lepší.

Váš útok s Matoušem Venkrbcem a Miroslavem Holcem nechávají trenéři stabilně pohromadě a je to tím, že vám to lepí. Vaše lajna v zápase proti Chomutovu dala čtyři góly a vy sám máte jednu branku a jednu asistenci. Jste spokojený s vaším výkonem?
Jsem rád, že jsme ty góly dali. Je to ale zásluha celého týmu a bodovat umí každá lajna. Jednou dáváme góly my, jednou formace Romana Přikryla a jindy zase lajna Radka Prokeše. Dávat góly umíme všichni. My musíme odvádět poctivou práci a branky jsou jen taková třešnička.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....