Banes Motor České Budějovice
20.11.2019, Denisa Józsová

CEB - CHM 6:4 - Zpět na vítězné vlně! Motor doma přehrál Chomutov

Budějovicím skončila výherní série, která se zastavila na čísle dvanáct. Po prohře v Přerově se ale chtěli Jihočeši vrátit na vítěznou vlnu. Začátek zápasu jim vyšel, poměrně záhy se dostali do vedení o dva góly. Chomutov však předvedl obrat a po první periodě vedl on. Motor však zase otočil stav v svůj prospěch a toto vedení už nepustil. Nakonec vyhrál 6:4 a může začít jeho nová vítězná série.

Start utkání vyšel Motoru na jedničku, jelikož se trefil už po dvou minutách. Jihočeši se dostali do přečíslení dva na jednoho, ve kterém Christov našel Matouše Venkrbce, jenž si puk zpracoval a zametl ho do do sítě - 1:0. O chvilku později to navíc bylo o dvě branky. Miroslav Holec dostal přihrávku do rohu kluziště, kdy chtěl najít nějakého spoluhráče. Neměl však komu poslat puk, tak si najel před branku a rozvlnil hostující síť podruhé - 2:0. To už bylo moc na gólmana Pavláta, který přenechal své místo Jakubu Altrichterovi. Svou dominanci mohl Motor potvrdit v přesilové hře, jenže místo skórování inkasoval. Chomutovští se dostali do přečíslení dva na jednoho, které na sebe vzal Darby Llewellyn, jenž trefil místečko u zadní tyče - 2:1. Následně se velmi špatným pasem prezentoval Jakub Suchánek, jenž našel jen volného Stloukala, který sice překonal Strmeně, ovšem trefil jen horní tyčku. Přesto bylo po chvíli srovnáno, hosté se trefili v přesilové hře pět na tři. Lukáš Klíma dostal nabito na vrcholek kruhu a nekompromisní ranou srovnal stav zápasu - 2:2. Další velké šance měli chomutovský Jakub Doktor či budějovický Martin Beránek, ovšem stav se prozatím neměnil. Motor byl sice ke konci třetiny aktivnějším týmem, přesto to byl on, kdo inkasoval. Darby Llelewyn si najel doprostřed kruhu a znovu se prosadil střelou na zadní tyč - 2:3. Do kabin tak šli spokojenější Severočeši, kteří stáhli dvoubrankové manko, navíc sami o jeden gól vedli.

Budějovice vstoupily do druhé periody hodně aktivně, čehož nakonec využily ke vstřelení srovnávací branky. Matouš Venkrbec našel parádním pasem před brankou Víta Christova, jenž si puk posunul k tyči, kam bezpečně zasunul - 3:3. Následně velké šanci Chomutova zabránil včasným zásahem hokejky Niklas Pavel, který překazil přečíslení dva na jednoho. Nedáš, dostaneš. Hned z další akce se totiž prosadili domácí hokejisté. Martin Novák vyslal krásnou přihrávku na Jana Kloze, který byl v prostoru mezikruží úplně sám a jeho rána se zatřepotala v síti - 4:3. Piráti se s tím něco okamžitě pokusili udělat, ale jihočeský gólman se pokaždé stihl přesunout proti nebezpečným střelám. Jan rudovský poté pálil z otočky ve velmi výhodné pozici, ovšem Strmeň si proti jeho střele dobře povyjel a kotouč vyrazil. Na druhé straně mířil Roman Přikryl mezi betony gólmana, ovšem ten je stihl sklapnout včas. Druhá část už nebyla tak aktivní, ovšem Motor otočil stav ve svůj prospěch a vedl o gól.

Ze začátku poslední části se hra přesouvala ze strany na stranu. Dobrou šanci měl Jan Veselý, jenž dostal krásný pas od Václava Karabáčka, ovšem jeho dorážka šla vedle tyče. Na druhé straně přišla také křižná přihrávka, do které lehl Pavel Pýcha, načež se kotouč odrazil příhodně pro Jana Strmeně. Motor udělal velký krok k výhře, po pěti minutách poslední třetiny. Jan Veselý dostal kotouč po buly. Najel si na střed hřiště a parádní ranou pod horní tyčku poslal svůj tým do dvoubrankového vedení - 5:3. Nepříjemný moment nastal přesně osm minut před koncem, kdy si Jan Kloz poranil při souboji koleno a na střídačku mu museli pomoci spoluhráči. Kloz po tomto zákroku už do utkání nenastoupil, snad bude co nejdříve v pořádku. Poté měli dobré šance Radek Prokeš či Ivan Lytvynov, ovšem ani jeden z nich nedostali puk až za brankovou čáru. Na střelu do skvělé pozice si sjel kapitán domácího týmu - Pavel Pýcha, jenž krásnou ranou trefil jen vzdálenější tyč. Piráti měli ke konci ještě k dispozici přesilovou hru, kterou zkusili v šesti proti čtyřem. Jan Rudovský nezachytil jednoduchou přihrávku na útočné modré a kotouč se dostal až do středního pásma. Tam si pro něj jako první dojel Matouš Venkrbec, jenž ho dovezl až do prázdné sítě. Přesto hosté ještě zápas trochu zdramatizovali. Lukáš Klíma dostal křižnou přihrávku na vrcholek kruhu a jeho bomba se zastavila až v síti. To už bylo ale z obou stran vše, na domácím stadionu zůstaly všechny tři body.

Ohlasy po zápasu
Václav Prospal (Motor): "Pro diváky to byl bezpochyby atraktivní zápas, nám trenérům už se to tak líbit nemohlo. Měli jsme výborný start, vedli jsme 2:0, ale nechali jsme soupeře do utkání vrátit. S ofenzivou jsme tentokrát mohli být spokojeni, s defenzivou vůbec. Byl to úplně jiný Chomutov, než jaký proti nám hrál v první utkání. Jsme rádi za tři body."

Petr Martínek (Chomutov): "Špatně jsme do utkání vstoupili. Se zbytečně velkým respektem. Povedlo se nám skóre otočit, ale ve druhé třetině domácí přidali a potrestali dvě naše chyby. Ve třetí třetině jsme to zkusili, ale dlouhodobě se trápíme v koncovce. Divákům se takový zápas musel líbit.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....