Banes Motor České Budějovice
14.11.2019, Jiří Michal

Motor čeká zápas na ledě druhých Litoměřic. Přidá dvanáctou výhru v řadě?

Po středeční domácí výhře a následné dvoudenní přestávce čeká svěřence Václava Prospala druhý celek soutěže - HC Stadion Litoměřice. Jihočeši mají na svého aktuálního soupeře náskok jedenácti bodů a budou na venkovním kluzišti usilovat o dvanáctou výhru v řadě. Pokud se nechystáte hokejisty se znakem Motoru na hrudi podpořit na místě, můžete utkání sledovat pomocí streamu či online textového přenosu.

Stadion Litoměřice

Litoměřice se aktuálně nachází na druhé příčce i díky pětizápasové šňuře vítězství z posledních střetnutí, ačkoliv v utkání proti Sokolovu brali svěřenci Davida Bruka dva body až po nájezdech. Základem úspěchu je i nejvyšší úspěšnost ubráněných oslabení v celé Chance lize, zároveň se i celek může pyšnit nejvíce vstřelenými brankami v početní nevýhodě. Kapkou na výkonech Litoměřic je však počet trestných minut, který čítá 360 minut a řadí tak kádr k nejvylučovanějšímu celku soutěže. Nejproduktivnějším bruslařem od soutoku Labe a Ohře je aktuálně Daniel Voženílek s 24 kanadskými body zásluhou osmi branek a šestnácti přihrávek. Zajímavostí v zápisech je počet brankářů, kteří nastoupili s dresem Stadionu v brankovišti, který nyní čítá pět mužů. Nejvyšší úspěšnost ve statistikách disponuje devatenáctiletý Radek Haas, který však nastoupil pouze do jednoho duelu.

Posledních pět zápasů

Litoměřice - Benátky 4:2
Litoměřice - Slavia 6:4
Havířov - Litoměřice 1:2
Litoměřice - Jihlava 3:1
Sokolov - Litoměřice 2:3 sn

Sestava Litoměřic z utkání proti Sokolovu

Tomáš Král – Marcel, Dajčar, L. Doudera, Kukla, Mlčák, Strejček, Krutil – Voženílek, Jícha, M. Kadlec – Korkiakoski, Střondala, Jánský – Štohanzl, Šik, Kangas – M. Havelka, D. Sklenář, Kropáček.


22. kolo

Stadion Litoměřice – ČEZ Motor České Budějovice

Sobota 16. listopadu 17:00, Kalich aréna

Z kabiny Jihočechů

Hráči Motoru dokázali od posledního prohraného zápasu zvítězit již jedenáckrát v řadě a svou šňůru by jistě rádi prodloužili. Ve středu čekala kádr Václava Prospala a Aleše Tottera zkouška v podobě aspiranta na postup, Jihlavy. Ačkoliv českobudějovičtí hokejisté zprvu ztráceli, dokázali skóre otočit a svého soupeře i výrazně přestřileli v poměru 40:25. Nejvíce bodů mají momentálně na kontě Roman Přikryl (5+19) a obránce Karel Plášil (4+20). I po reprezentační přestávce tak Motor nadále pokračuje ve velmi dobrých výkonech.

Sestava Motoru z posledního zápasu

Klouček – Pýcha, Plášil, Vydarený, Suchánek, Lytvynov, Pavel – Christov, Venkrbec, Holec, M. Novák, J. Kloz, J. Veselý – Šimánek, R. Přikryl, Z. Doležal – Karabáček, Prokeš, Endál – Babka.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Čeká nás druhý tým soutěže, když se ohlédneme na domácí zápas, neměli jsme se soupeřem dobrý pohyb a nefungovali nám ani speciální formace. Nakonec jsme utkání ztratili velkým rozdílem, tudíž bude důležité nenechat si utéct začátek, chytit rytmus střídání a hlavně zkrátit intervaly. Oba dva týmy dobře bruslí, pokusíme se zaměřit na přechody do útoku, vyvarovat se zbytečných ztrát, především u modrých čar, což bude důležitým aspektem celého utkání. Tempo utkání bude určitě velmi svižné, chtěli bychom si dávat pozor na přechody z útoku do obrany, zacházet s kotouči ve velkých rychlostech a dobruslovat do obrany s následným rozebíráním hráčů. Musíme být disciplinovaní a nenechat se zbytečně vylučovat. Budeme se snažit tlačit co nejvíce do brány, protože soupeř hraje v obraném pásmu velmi zodpovědně a obětavě. Snažit se co nejvíce tlačit do střelby a do pohybu. Myslím si, že jsme v sadě zápasů, kdy každý je svým způsobem šlágr kola. Nás samozřejmě povzbudilo, že jsme se v posledním utkání proti Jihlavě dokázali po první třetině zvednout a nakonec zvítězit. Chtěli bychom si tu herní pohodu a sebevědomí přenést do dalšího utkání."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....