Banes Motor České Budějovice
13.11.2019, Petra Bicková

Jihlava hrála první třetinu náš hokej, říká Lukáš Endál

Svěřenci Václava Prospala vybojovali další cenné vítězství a prodlužují tak svou neporazitelnost. Ve 21. kole Chance ligy hostili na svém ledě Jihlavu. jedním gólem a asistencí pomohl ke třem bodům Lukáš Endál, který si herně rozuměl s navrátilcem Janem Klozem.

Měli jste zápasovou pauzu jedenáct dní, jak jste byli natěšeni na zápas?
Natěšeni jsme byli hodně. Jsme zvyklí na určitý zápasový rytmus a po takové pauze se každý hráč těší.

Ovlivnila vaši taktiku změna trenéra Dukly?
Trenéři nás na změnu upozornili a připravili. Ve většině případů to funguje tak, že každý tým se po změně trenéra chce předvést co nejlépe. Zápas se podle toho také vyvíjel, jelikož byl ohromně těžký a o to víc jsme rádi, že tři body zůstaly na jihu Čech.

Překvapila vás Jihlava aktivní hrou v první třetině?
Jihlava se prezentovala tím, co bychom měli hrát my, a to je aktivní a bruslivý hokej. Nedá se říct, že by nás Dukla zaskočila. Hrála velmi dobře, napadala a nám trvalo trochu déle, než jsme se rozehráli. Pak se nám ale podařilo hru otočit na naši stranu.

Lukáš Endál proti Jihlavě:

Body: 2 (1+1)
Střey: 4
Ice time 16:06

Ve druhé třetině jsme měli větší tlak, dokonce se nám podařilo obrátit stav, pak jsme ale inkasovali. V čem byla chyba?
Nemyslím si, že by to byla chyba. Ve druhé dvacetiminutovce už jsme byli více aktivní, lépe jsme bruslili. Podařilo se nám zápas otočit na 2:1. U vyrovnávacího gólu hostů jsem byl na ledě. Šlo docela o smolný gól pro nás, jelikož jsme v tu chvíli měli velký tlak. I přesto jsme si ale šli za svým a nepřestávali jsme hrát.

Jak se vám hrálo v útoku s navrátilcem Janem Klozem?
Určitě dobře. Já si spoluhráče nevybírám, střídáme se. Náš kádr je velice kvalitní a mně se hraje dobře s každým hráčem. Nedokážu říct, s kým se mi hraje lépe a s kým hůř. Jsem moc rád, že nám to s Janem Klozem sedlo a pomohli jsme týmu k dnešnímu vítězství.

Jak těžký byl pro vás tento zápas?
Není úplně jednoduché jít do zápasu po přestávce, která teď byla celých jedenáct dní. Jsme zvyklí trénovat a každý hráč pauzu pocítí. Na začátku zápasu nám chybělo tempo a o to víc jsme rádi, že jsme zvítězili.

S Jihlavou jsme minulou sezonu také dvakrát prohrávali, dvakrát otočili zápas a nakonec vyhráli. Je to váš nový uděl v těchto zápasech?
V těchto zápasech prokazujeme naší kvalitu a sílu. Dokazují nám, že umíme hrát velké a těžké zápasy, které dovedeme k vítězství.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....