Banes Motor České Budějovice
12.11.2019, Klub

Trenér a generální manažer se opět setkali s fanoušky

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Už se stalo oblíbenou tradicí, že se několikrát v sezoně setká trenér Václav Prospal a generální manažer Stanislav Bednařík se zástupci organizovaných fanouškovských skupin Motoru. Nejinak tomu bylo i na konci listopadové reprezentační pauzy, kdy na všemožné dotazy fanoušků odpovídali zástupci vedení klubu trpělivě téměř dvě hodiny. A co se fandové dozvěděli?
První várka dotazů zavalila zejména trenéra Václava Prospala, fandy zajímalo třeba to, kolik hráčů kádru má podle Václava Prospala na extraligu. "O extralize se teď nechci bavit, to jsou velmi předčasné myšlenky. Mě teď zajímá následující zápas s Jihlavou. Jsme soustředění na následující krok. Loni jsme také měli dobré fáze sezony, ale pak tomu něco chybělo, toho se tentokrát chceme vyvarovat," dodal. Dotazy samozřejmě nechyběly ani na posily, které by případně tým ještě mohly pozvednout. "Určitě bychom chtěli ještě zvednout konkurenci v obraně, takže se rozhlížíme na trhu. Obrana nám zatím funguje výborně, ale určitě nechceme dopadnout jako loni, kdy jsme po zraněních dohrávali vzadu s třemi juniory. Na druhou stranu je fakt, že mám někdy zamotanou hlavu z toho, koho mám vyndat ze sestavy. Ale to jsou vlastně příjemné starosti," pravil spokojeně Václav Prospal.

Následoval dotaz na generálního manažera s tím, kdo bude vlastně trenérem v příští sezoně? "Já mohu říct, že Venca Prospal od nás dostane nabídku nové smlouvy, ať už bychom hráli extraligu, jak všichni věříme, ale i kdybychom hráli nadále Chance ligu. Ostatně podobný scénář je i s hráči. Někdy v lednu začneme probírat, kterým hráčům předkládat návrhy nových smluv. Je ale pochopitelně složité tohle řešit, když nevíme, jakou budeme hrát soutěž." Na rozdíl mezi Chance ligou a extraligou padl dotaz i s ohledem na sponzory, kterým by třeba mohla dojít trpělivost. "S touhle soutěží už došla trpělivost nám všem, my samozřejmě chceme zpátky do extraligy co nejdříve a tlak sponzorů na tom nic nemění. Musím ale říct, že jsem se nesetkal s žádným naším partnerem, který by nás chtěl přestat podporovat proto, že jsme nepostoupili. Spíš nás motivují pozitivně v tom smyslu, že když postoupíme, tak nám peníze přidají," dodal generální manažer další důvody, které vyvrací nesmyslné mýty některých škarohlídů o tom, že Motor je spokojený v nižší soutěži.

Dotazů bylo pochopitelně ještě mnohem více a jednotliví zástupci fanouškovských skupin odpovědi jistě přetlumočí i dalším příznivcům. Někdy byly dotazy velmi konkrétní, někdy obecné, jindy spíše zábavné, jako když se fandové ptali, kdy uvidí Václava Prospala opět v soutěžním utkání na ledě jako hokejistu. "Asi narážíte na to, že trénuju s David Servisem. To souvisí hlavně s tím, že tu teď nemám rodinu a chtěl jsem si vyzkoušet, jak bych tu zátěž zvládal. Hokej mě strašně baví, ale jsem dneska především trenér Motoru a na to se soustředím maximálně. Pokud by se někdy mělo stát, že nastoupím za David servis, tak to ale stejně nikomu neřeknu, protože by pak na mě byl moc velký tlak," usmíval se několikanásobný mistr světa a olympijský medailista Prospal.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice