Banes Motor České Budějovice
25.10.2019, Denisa Józsová

Potvrdí Motor střeleckou formu a zapíše v Ústí osmou výhru v řadě?

Třetím hracím dnem v tomto týdnu je sobota, kdy se Motor vydá na hřiště Ústí nad Labem. Motor bude chtít navázat na své povedené výkony venku a připsat si osmé vítězství v řadě. Týmy už se spolu jednou utkaly, a to na hřišti Jihočechů. Česko Budějovice si v tomto utkání s chutí zastřílely a doslova rozdrtily svého soupeře 9:1. Pokud se nevydáte přímo na ústecký stadion, můžete sledovat dění pomocí streamu či textového přenosu.

HC Slovan Ústí nad Labem

Fanoušky Slovanu určitě nemůže v posledních letech těšit pohled na tabulku a tento rok není zatím výjimkou. Nachází se totiž až na čtrnáctém místě, když v sedmnácti zápasech získal čtrnáct bodů, hůře je na tom jen Sokolov a Kadaň. Ústí nad Labem hapruje obrana i útok, obě fáze jsou třetí nejhorší v Chance lize. Útočníci vstřelili dohromady čtyřicet jedna, defenziva jich dostala pětašedesát. To rozhodně není povzbudivé číslo. Severočechům se však v posledních pěti zápasech celkem dařilo. Nejprve vyhráli na ledě Kadaně 5:2, načež přišla porážka s Litoměřicemi. Následovala další výhra, tentokrát s Benátkami nad Jizerou po prodloužení. Poté sice přišly dvě prohry se Slavií a s Jihlavou, ale zvláště druhý zápas musel Slovan mrzet. Dukla rozhodla o své výhře osm sekund před koncem základní hrací doby.

Jestli Ústí nad Labem v něčem Jihočechy přehrává, je to hra v početních výhodách. V té je totiž Slovan čtvrtým nejlepším týmem v lize! Celkem měl k dispozici padesát šest přesilových her, ve kterých vstřelil jedenáct branek, jeho úspěšnost je tak 19,64%. Oslabení už je na tom o něco hůře, přesto patří Severočeši k takovému průměru ligy. Hráli třiasedmdesát oslabení, ve kterých dostali třináct branek, takže ubránili 82,19%přesilových her soupeře. Ústí ve vlastním oslabení navíc vstřelilo dva góly.

Ofenzivu ústeckého týmu táhne teprve jednadvacetiletý Tomáš Vildumetz, který před sezónou změnil působiště a z Kladna šel právě do Slovanu. Po sedmnácti zápasech má na svém kontě patnáct bodů za čtyř branky a jedenáct asistencí. Nejlepšími střelci týmu jsou Petr Maršoun a Daniel Kružík, kteří svým soupeřům vstřelili pět branek. V buly měli Severočeši velkou oporu v Jaroslavu Roubíkovi, ale ten už se přesunul ze hřiště na střídačku. Nikdo z jeho spoluhráčů ani nemůže přejít 50% hranici, i když Tomáš Pšenička je k tomu velmi blízko (49,84%). V bráně dostává nejvíce příležitostí kladenský Adam Brízgala, který vychytal Ústí čtyři výhry v osmi zápasech a má dobrou úspěšnost 92,64%. Druhým nejvytěžovanějším gólmanem je David Stahl, jehož úspěšnost je o poznání nižší, a to 88,34%.

Posledních pět zápasů:

Jihlava - Ústí nad Labem 2:1
Ústí nad Labem - Slavia 2:4
Ústí nad Labem - Benátky 4:3
Litoměřice - Ústí nad Labem 6:3
Kadaň - Ústí nad Labem 2:5

Sestava Slovanu z utkání proti Jihlavě

Brízgala – Vl. Brož, Smetana, Klikorka, Hes, Zukal, Veber – J. Havel, Pšenička, Kružík – Maršoun, Vildumetz, Tůma – O. Bláha, Kordule, O. Procházka – Filip, Dörner, M. Harkabus.


18. kolo

HC Slovan Ústí nad Labem – ČEZ Motor České Budějovice

sobota 26. října 16:00, ZS Ústí nad Labem

Z tábora Motoru

To fanoušci Motoru musí být s jeho výkony rozhodně spokojení. Po sedmnácti zápasech vede tabulku a z možných jednapadesáti bodů jich získal čtyřiceti čtyři, díky čemuž má devítibodový náskok na druhý Přerov. České Budějovice jsou na tom gólově nejlépe z celé ligy, nasázely svým soupeřům sedmdesát tři gólů, což je jasně nejvyšší číslo. Naopak jich inkasovaly šestatřicet, což je druhé nejnižší číslo, lépe je na tom jen Přerov. Jihočeši v současné době drží parádní sérii sedmi vítězství v řadě a hned v deseti utkáních získal Motor alespoň bod. Poslední tři utkání mají společného jmenovatele, a to pět vstřelených branek v každém z nich. Celkový průměr Motorem vstřelených branek v jednom utkání je 4,3! Potvrdí Jihočeši střeleckou fazónu i na hřišti Slovanu?

Sestava Motoru ze zápasu proti Kadani:

Strmeň – Vydarený, Pýcha, Plášil, Lytvynov, Pavel, Babka – Christov, Venkrbec, Holec – M. Novák, Přikryl, Z. Doležal – Beránek, Šimánek, Veselý – Karabáček, Prokeš, Endál – Gilbert.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Ústí se oproti začátku sezony zvedlo, hraje vyrovnané zápasy a boduje. Mají velké hřiště, na kterém mají nacvičené některé věci. Musíme být precizní a plnit detaily určené pro to větší hřiště. Každá chyba bude soupeřova velká šance. Musíme skoro vše, včetně speciálních formací, přizpůsobit jejich kluzišti. Bude třeba, abychom byli disciplinovaní, a neztrácet kotouče. Musíme také lépe řešit přečíslení a dobruslování soupeřových útočníků, což v minulém zápase proti Kadani nebylo dobré. Chceme prodloužit sérii výher, která nám může dodávat i na sebevědomí."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....