Banes Motor České Budějovice
23.10.2019, Petra Bicková

Musíme šlapat jako stroj, říká Matouš Venkrbec

Motor ve středu hostil poslední tým v tabulce a čekalo se povinné vítězství. I přes nepříliš povedenou první a třetí třetinu Jihočeši splnili svůj úkol a Trhače nakonec porazili 5:2. Dvěma góly přispěl k vítězství Matouš Venkrbec, který hodnotil zápas 17. kola Chance ligy.

Kadaň je považována za outsidera celé soutěže, ale v minulém kole Chance ligy porazila Jihlavu. Jak jste vnímali toto vítězství vašeho středečního soupeře?
Vítězství Trhačů byla pro nás určitě výstraha. Jejich série nebyla dobrá a v zápase s Jihlavou překvapili. Je třeba také zmínit výborné zákroky Jakuba Neužila, který je teď velkou posilou Kadani v brankovišti. V této lize vládne velký profesionalismus a nedovolíme si někoho podceňovat.

Jak těžké bylo utkání s týmem, který měl před dnešním utkáním v tabulce o 36 bodů méně než vy?
Bylo to takové povinné vítězství, ale ten zápas se sám nevyhraje a je třeba pro to něco udělat. Za vítězstvím jsme si šli, ale pro hráče to nejsou oblíbené zápasy.

Bylo na vás hodně vidět, že se vašemu útoku dařilo. Jste s Vaším dnešním výkonem spokojený?
Spokojený nejsem. Jsme tu od toho, abychom dávali góly. Chceme udělat poctivou a precizní práci na celém hřišti. Branky, které dáváme, jsou metaforicky řečeno taková šlehačka, které ale my tolik nepotřebuje, my potřebujeme vařit pouze dobrá jídla, což pro nás znamená hra bez chyb. A to je úkol naší pětky. Bohužel tam bylo z naší strany spoustu chyb a tomu bychom se rádi propříště vyvarovali. Musíme si pustit dnešní záznam ze zápasu a z toho se ponaučit.

Matouš Venkrbec proti Kadani:

Body: 3
Góly: 2
+/-: +3
Vhazování:
80%

Opět jste si pojistili první místo v tabulce, a to dokonce s velkým náskokem. Panuje tedy v týmu dobrá nálada a pohoda?
Rozhodně. Nálada je skvělá, ale musíme zůstat pokorní, dál tvrdě pracovat a nechat na ledě všechno. Nesmíme usnout na vavřínech.

Trenér Václav Prospal vám často vyčítá, že nehrajete celých šedesát minut naplno. Dá se to říct i o třetí třetině, kdy tempo opadlo a vy jste podruhé inkasovali?
Já bych k tomu přidal i první třetinu, která z naší strany nebyla dobrá. Takové situace by se nám neměly stávat, nesmíme přestat hrát. Máme dobrý tým, který může být ještě lepším týmem. Musíme šlapat jako stroj.

V sobotu jedete do Ústí nad Labem, venku se vám zatím daří. Přivezete osmé vítězství v řadě?
Určitě bychom rádi navázali na naší vítěznou sérii. Kluziště v Ústí nad Labem je specifické, je velké a hráči Slovanu toho umí využívat. Budou chtít hrát nátlakový hokej a dávat si dlouhé přihrávky do šířky. Na to se musíme připravit a pak můžeme přivést další body.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....