Banes Motor České Budějovice
17.10.2019, Petra Bicková

DOR: CEB - TEC 2:1 - Hubené vítězství dorostu nad Technikou Brno

V Budvar aréně se odehrálo jedenácté kolo ELIOD Extraligy dorostu. Domácí Motor přivítal na svém ledě tým HC Technika Brno. Motor dlouho vedl po gólu Davida Kašpara, který se trefil před koncem první třetiny. Hosté vyrovnali ve třetí třetině, kdy se trefil Adam Kubový. Rozhodující branku dal Matyáš Fousek a České Budějovice porazily tým z Moravy 2:1.

Začátek první třetiny byl hodně opatrný z obou stran a brankáři obou týmů neměli příliš práce. Žádný velký tlak nepřišel ani při vyloučení domácího Březiny, který šel odpykat trest za podrážení. Domácí Motor dobře bránil a nepustil soupeře k zakončení. Velkou šanci na první branku měl Alois Dubský, který dostal přihrávku od svého spoluhráče, zkusil vystřelit, brankář hostů Geidl ale jeho ránu vyrazil betony. Skóre otevřeli domácí až pár sekund před koncem, kdy čistou střelou od modré vypálil David Kašpar a trefil puk do Geidlovy svatyně. Po první třetině byl tedy stav 1:0.

Do druhé třetiny vstoupily České Budějovice aktivněji. Hned v úvodních minutách měl velkou šanci Tomáš Cibulka, který ale trefil pouze horní tyčku Geidlovy branky. Zvýšit vedení mohl i Alois Dubský, který dostal přihrávku zpoza branky a mohl vystřelit do prázdné branky, protože brankář hostů se nestačil přemístit na druhou stranu. Dubský ale bránu nakonec minul. Richard Pitel společně s Adamem Sochorem se pokusili o kombinaci a společně chtěli překonat Geidla. Ten ale jejich ránu vyrazil betony, a tak se stav po druhé třetině nezměnil.

Ve třetí třetině se podařilo moravskému týmu vyrovnat. Trefil se Adam Kubový, který si chytře počkal, až bude v dobré střelecké pozici a vrátil tak svůj tým do hry. Motor po srovnání měl větší tlak a držel se více v obranném pásmu soupeře. Snažení se Jihočechům vyplatilo a tři minuty před koncem základní hrací doby se prosadil Matyáš Fousek a dostal tak svůj tým do vedení. Domácí si situaci do konce třetí třetiny ohlídali a ze zápasu si tak odnesli všechny tři body. Příští zápas čeká dorostence Motoru na ledě Tábora.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....